Liga 1

Cum și-a început cariera Rică Răducanu, cel premiat cu trofeul Legendă în Gala GSP 2021: „N-am fost portar de la început, mă bătea mama să renunț”

Rică Răducanu, în stânga imaginii. În fotografie apare și Ovidiu Ioanițoaia

Articol de Vlad Nedelea  —  vineri, 31 decembrie 2021

Puțini știu că Rică Răducanu (75 de ani), portar de legendă al Rapidului, a început fotbalul pe alt post. A fost extremă, însă „norocul”, cum chiar el îl numește, a făcut să ajungă între buturi.

Premiat în Gala GSP cu trofeul de Legendă, Rică Răducanu își aduce aminte începutul carierei de portar. Primul post a fost cel de extremă, însă o întâmplare l-a trimis în poartă, loc de unde n-a mai ieșit.

VIDEO EXCLUSIV Rică Răducanu: „N-am fost portar de la început

>

„Am început fotbalul ca extremă, nu portar. Cine știa că eu, venit de la țară, am asemenea valențe ofensive? Am fost și tare amărât, norocul meu a fost că am avut două mame și doi tați.

Apoi, al doilea noroc al meu a fost că am ajuns în poartă. Începusem ca extremă. Și am fost un fotbalist slab, atunci erau fotbaliști. Șansa mea a fost că s-a accidentat portarul și am intrat eu, că eram mai înalt", își amintește Rică Răducanu.

Rică Răducanu, carieră plină de sacrificii

Sacrificiile au fost multe, iar părinții n-au fost tocmai încântați de ideea de a-l vedea portar, mai ales că sosea de la antrenamente plin de lovituri.

„N-a fost simplu, trebuia să învăț să plonjez, să învăț să cad. Nu era ușor. Nu puteam dormi noaptea, se lipeau cearșafurile pe mine de la răni. Mă bătea mama să las fotbalul. I-am dat înainte", a mai povestit Rică Răducanu.

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.