Nationala

Îl deturnează pe Boloni?! Lovitură pentru FRF: ce ofertă așteaptă antrenorul

FRF a discutat cu Ladislau Boloni (68 de ani) posibilitatea ca antrenorul să preia prima reprezentativă a României. Acesta nu a oferit încă un răspuns și ar aștepta un semn și din partea celor de la AS Monaco.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 01 ianuarie 2022

FRF a discutat cu Ladislau Boloni (68 de ani) posibilitatea ca antrenorul să preia prima reprezentativă a României. Acesta nu a oferit încă un răspuns și ar aștepta un semn și din partea celor de la AS Monaco.

„Aștept încă ceva”, a declarat Ladislau Boloni pentru sport.ro. Conform sursei citate, Ladislau se află pe lista monegascilor, care tocmai l-au demis pe Niko Kovac.

Refuză Boloni naționala pentru AS Monaco?

Numele lui Ladislau Boloni, antrenor liber de contract din luna mai, a fost pe lista de 10 antrenori luați în calcul de Comisia Tehnică a FRF pentru postul de selecționer.

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a lăsat să se înțeleagă că viitorul selecționer al României ar urma să fie ales până pe 7 ianuarie 2022, dintre Ladislau Boloni, Victor Pițurcă, Edi Iordănescu și Adrian Mutu.

6este locul ocupat de AS Monaco în Ligue 1, la 4 puncte de zona Champions

Ladislau Boloni: „AS Monaco? Cea mai mare dezamăgire din cariera mea”

Boloni a antrenat-o pe Monaco în urmă cu 15 ani, pentru o scurtă perioadă însă. 11 meciuri în intervalul iulie - octombrie 2006: 3 victorii, 1 egal, 7 eșecuri. În Franța le-a mai pregătit pe Nancy, Rennes și Lens.

„Cea mai mare dezamăgire din cariera mea este Monaco. Am venit aici într-un moment în care clubul era cu adevărat o ruină. Înaintea mea, a fost creat deja un dezastru. A fost și după mine. M-am simțit foarte vinovat că nu am reușit la Monaco. 

Când am văzut că italianul dinaintea mea (Francesco Guidolin) și că toți ceilalți care au venit după Guy Lacombe nu au reușit, mi-a confirmat ideea că dacă într-un club nu funcționează triunghiul președinte-director tehnic-antrenor, clubul este condamnat. Acesta a fost cazul Monaco”, spunea Boloni în urmă cu 6 ani.

CV Ladislau Boloni

  • Statut: liber de contract din mai, când s-a despărțit de Panathinaikos
  • Vârstă: 68 ani
  • Vechime ca antrenor: 27 ani
  • Performanțe: titlu, Cupa, Supercupa Portugaliei (Sporting); titlu, 2X Supercupa Belgiei (Standard); Cupa Golfului (Al Jazeera)
  • A mai fost selecționerul României între iulie 2000 și iunie 2001
  • Nu a antrenat niciodată în Liga 1. A fost dorit recent de Sepsi, însă a refuzat propunerea

Șoavă, poveste amuzantă cu Boloni: „Ne-a pus să alergăm la 3 dimineața”

>

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.