Campionate

Conflictul Tuchel - Lukaku se aprinde mai tare. Ce a făcut managerul lui Chelsea

Thomas Tuchel, Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Sunday, 02 January 2022

Thomas Tuchel l-a scos din lot pe Romelu Lukaku pentru meciul de azi cu Liverpool, după ce vârful belgian s-a plâns că e nefericit la Chelsea, nu joacă cât ar vrea și cum ar vrea într-un sistem care nu-i place.

După un 2021 început foarte rău la Chelsea, managerul Frank Lampard fiind demis pe 25 ianuarie, dar cu un sezon încheiat neașteptat de bine, în vârful Europei, triumf în Champions League cu Thomas Tuchel pe bancă, atmosfera e din nou încordată pe „Stamford Bridge” și în acest start de 2022.

Chelsea, 13 puncte pierdute în ultimele 10 etape

Rezultatele nu sunt bune la albaștri. Înaintea meciului cu Liverpool, de azi, au pierdut 13 puncte în ultimele zece etape de Premier League, după cinci egaluri și o înfrângere. Și conflictul dintre antrenor și unul dintre cei mai buni jucători pare să aprindă și mai tare vestiarul.

Într-un interviu pentru Sky Sports, la sfârșit de 2021, Romelu Lukaku s-a plâns că nu e fericit la Chelsea, nemulțumit că „Tuchel a ales să joace cu alt sistem și aș fi putut să joc mai mult, dar îi respect deciziiile. La un moment dat, voi discuta cu Tuchel și voi rezolva situația”.

100 de milioane de euroeste cota atacantului belgian în vârstă de 28 de ani, cea mai mare a carierei (transfermarkt.de)

Thomas Tuchel: „Nu trebuie să ne îmbrățișăm în fiecare zi”

Managerul a răspuns imediat. „Nu e întotdeauna armonie în vestiar, nici nu e obligatoriu pentru a avea succes. Nu trebuie să ne îmbrățișăm și să ne iubim în fiecare zi. Unori, poți fi la limită, poate exista un pic de discordanță, în anumite limite”, a declarat germanul, completând: „Nu cred că e cineva aici care îl vede nefericit pe Romelu, tocmai de aceea cuvintele lui ne-au surprins. Nu văd niciun motiv pentru ca el să fie nefericit”.

Fanii lui Chelsea au sperat ca acest conflict să se încheie atunci și să demareze toți împreună mai puternici 2022. Însă Tuchel l-a pedepsit pe golgeterul belgian. Potrivit The Athletic, managerul l-a exclus din echipă pentru meciul de azi cu Liverpool! Chiar dacă în precedentele două runde Lukaku a marcat de fiecare dată.

7goluri și două pase decisive are Romelu Lukaku în 18 meciuri jucate în acest sezon la Chelsea în toate competițiile

>

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.