Mihai Stoica, managerul general FCSB, a dezvăluit ce planuri are formația roș-albastră în privința stadionului Ghencea, acolo unde fanii din Peluza Nord vor ca echipa să joace.
În prima parte a sezonului, FCSB a făcut mai multe cereri pentru a juca pe noul stadion Ghencea, dar s-a lovit de refuzul autorităților.
Acum, MM Stoica spune că și-ar dori ca FCSB să joace cele mai multe dintre partide pe stadionul „Arcul de Triumf”, modernizat pentru EURO 2020, iar pe Arena Națională să dispute doar meciurile importante.
Mihai Stoica anunță planul FCSB în privința stadionului: „Nu cred că vom juca pe Ghencea”
„Mama mea sta lângă stadionul Steaua, dar noua arenă nu îmi zice nimic. Nu tresar când trec pe acolo. Nu are nimic de a face cu ce a fost...
Nu ne dorim neapărat să jucăm acolo. Cred că nu vom juca. Eu aș vrea să jucăm meciurile care nu prezintă un interes mare pe stadionul Arcul de Triumf. Iar cele de mare interes să le jucăm pe Arena Națională”, a spus Mihai Stoica la TV Telekom Sport.
6 ani și 9 luniau trecut de când FCSB a disputat ultimul meci pe stadionul din Ghencea: FCSB - Viitorul 4-1, pe 22 martie 2015
Și Dinamo vrea pe „Arcul de Triumf”
Recent, și șefii lui Dinamo au anunțat că vor ca formația alb-roșie să joace pe „Arcul de Triumf”, după ce vor începe lucrările la noua arenă a echipei.
„În primăvară urmează să fie demolat stadionul nostru. Momentan, nu e nimic sigur referitor la arena pe care vom putea evolua. Pot să vă spun că am purtat discuții pentru Arcul de Triumf, avem documentația pregătită. Așteptăm ca situația juridică a acestui stadion să fie rezolvată pentru a putea fi inclus în circuitul public”, a declarat azi Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar, pentru canalul de YouTube „Radio Dinamo 1948”.
Cine a avut acces pe „Arcul de Triumf” după construcția noului stadion
- Naționala de rugby a României
- CSA Steaua (echipa de rugby)
- CS Dinamo (echipa de rugby)
- SCM Timișoara (echipa de rugby)
- Știința Baia Mare (echipa de rugby)
- CFR Cluj (echipa de fotbal)
- Naționala de fotbal a Ucrainei
- Naționala de fotbal a Franței
Stadioanele din București, aproape monopol al administrației centrale!
Majoritatea stadioanelor funcționale din Capitala României, dintre cele care ar putea să susțină meciuri de Liga 1, sunt administrate de ministere sau de alte structuri cu comandă la nivel central. Singura arenă care aparține de o autoritate locală e Arena Națională, care a fost inaugurată în urmă cu 10 ani și care se află în subordinea Primăriei Bucureștiului.
În rest, stadionul nou din Ghencea, cel vechi al lui Dinamo, din Ștefan cel Mare, dar și cel al Rapidului, care urmează să fie finalizat, dar chiar și Arcul de Triumf, toate acestea sunt ale unor ministere. Mai există și stadionul din Cotroceni, care n-a mai susținut de multă vreme jocuri de fotbal în Liga 1, el fiind sub tutela Băncii Naționale a României.
{{text}}