Tenis

Caz revoltător la Australian Open: Djokovic scutit, indian INTERZIS din același motiv!

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) va participa la Australian Open. Deși nu e vaccinat, organizatorii i-au acordat o scutire medicală sârbului

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 04 January 2022

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) va participa la Australian Open. Deși nu e vaccinat, organizatorii i-au acordat o scutire medicală sârbului. Din cauza vaccinării, Aman Dahiya (17 ani) s-a retras de la turneul de juniori de la Antipozi. Motivul: în India nu a început încă imunizarea persoanelor care n-au împlinit 18 ani.

  • Australian Open se va desfășura în perioada 17 ianuarie - 30 ianuarie, la Melbourne. Novak Djokovic este campionul en-titre în întrecerea masculină.
  • Concret, Djokovic deține acum o scutire emisă de o comisie independentă de experți medicali, care atestă că vaccinul îi oferă reacții adverse puternice.

Reguli pentru un junior, scutire pentru Djokovic

„Aveam viză pentru Aman, dar oficialii de la Australian Open au fost foarte fermi în legătură cu regulile lor. Am explicat că vaccinarea persoanelor sub 18 ani nu a început încă în India, dar degeaba”, a declarat Jignesh Rawal, antrenorul lui Aman, la începutul anului.

Aman s-a clasat pe locul 78 mondial în clasamentul juniorilor și trebuia sa participe la probele de calificări pentru primul turneu de Mare Șlem al anului.

Regula „Vaccinat sau nu participi la Australian Open” îl împiedică pe Aman Dahiya să facă deplasarea la Melbourne. Dacă pentru Djokovic organizatorii au acceptat o derogare, aceștia n-au fost indulgenți și cu Aman, deși indianul nu avea posibilitatea legală de a se vaccina!

„Conform legislației australiene, jucătorul ar fi eligibil pentru vaccinare, așadar nu se califică pentru o scutire”, și-au motivat decizia australienii. Altfel spus, dacă în Australia ai avea dreptul să te vaccinezi, organizatorii de la AO nu țin cont de alte aspecte.

Aman Dahiya

Novak Djokovic participă la Australian Open

>

Sârbul, de nouă ori campion la Melbourne, a anunțat pe Twitter că organizatorii i-au acordat în cele din urmă scutirea medicală necesară participării la Australian Open. Sârbul va pleca spre Melbourne, acolo unde speră să câștige cel de-al 21-lea turneu de Mare Șlem și cel prin care i-ar depăși pe marii rivali Federer și Nadal.

„La mulți ani tuturor! Vă urez sănătate, iubire și fericire în fiecare moment și sper să iubiți și să respectați toate ființele de pe această planetă minunată. Am petrecut timp de calitate alături de persoanele iubite, iar acum mă îndrept către Australia, cu o scutire pentru a putea juca”, a postat marele campion sârb.

Australian Open 2022, doar pentru vaccinați sau cei scutiți medical. Pe hârtie

Craig Tiley, directorul Australian Open, a anunțat recent că jucătorii de tenis nevaccinați nu vor putea participa la ediția din 2022 a turneului. „Premierul a declarat limpede că trebuie să fii vaccinat cu schemă completă pentru a participa la Australian Open și pentru a intra în Victoria. Le-am comunicat imediat jucătorilor.

Este singura decizie pe care o puteam lua pentru a asigura siguranța tuturor. Tot grupul de jucători o înțelege. Sponsorii trebuie să fie vaccinați, tot staff-ul care lucrează la Australian Open trebuie vaccinat. Suntem într-un stat în care mai mult de 90% din populație este complet vaccinată, așa că era lucrul potrivit pe care să-l facem”, a declarat acesta.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.