Nationala

De ce FRF nu-l place pe Boloni » Motivul pentru care a ieșit din calculele pentru postul de selecționer

Ladislau Boloni

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 05 ianuarie 2022

Adrian Mutu este în prezent favorit să preia naționala României, după cum dezvăluie azi Gazeta Sporturilor, deși pe lista FRF s-au aflat mai multe nume, printre care și Ladislau Boloni.

Burleanu și Stoichiță au discutat și cu Ladislau Boloni în perioada aceasta. În ciuda experienței sale imense, fostul fotbalist al Stelei din anii '80 nu reprezintă o soluție pe care FRF s-o considere îndeajuns de bună. 

De ce nu e FRF încântată de Boloni

Când membrii Comisiei Tehnice au propus nume de posibili selecționeri, lor li s-a cerut să-i și caracterizeze pe scurt pe cei de pe listă, cu defecte și cu calități.

La un criteriu nu se încadrează deloc Boloni: Federația vrea un selecționer care să cunoască fondul de jucători, or Loți nu-i știe deloc pe „tricolorii” de acum. El nu a mai avut nicio legătură cu fotbalul românesc în ultimii 20 de ani și jumătate, de când a demisionat din postul de selecționer ca să devină antrenor al lui Sporting Lisabona. 

Boloni a fost evaziv când a comentat în presa maghiară despre interesul FRF: „Ar fi o greșeală să pun carul înaintea boilor. O parte din sarcina presei este să speculeze, pe mine mă interesează doar faptele”

CV Ladislau Boloni

  • Statut: liber de contract din mai, când s-a despărțit de Panathinaikos
  • Vârstă: 68 ani
  • Vechime ca antrenor: 27 ani
  • Performanțe: titlu, Cupa, Supercupa Portugaliei (Sporting); titlu, 2X Supercupa Belgiei (Standard); Cupa Golfului (Al Jazeera)
  • A mai fost selecționerul României între iulie 2000 și iunie 2001
  • Nu a antrenat niciodată în Liga 1. A fost dorit recent de Sepsi, însă a refuzat propunerea

VIDEO Ilie Stan: „L-aș numi selecționer pe Edward Iordănescu! E cea mai bună variantă”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.