Campionate

Barcelona scapă de rușine, după ce a fost condusă o repriză în Cupa Spaniei de o echipă din Liga 3

+7 Foto
Linares, echipă din Liga 3 a Spaniei, a condus-o pe Barcelona 45 de minute în „16”-imile Copei del Rey. Până la urmă, catalanii au rezolvat întâlnirea în repriza secundă și merg în optimile de finală.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 05 January 2022

Linares, echipă din Liga 3 a Spaniei, a condus-o pe Barcelona 45 de minute în „16”-imile Copei del Rey. Până la urmă, catalanii au rezolvat duelul în repriza secundă și merg în optimile de finală.

Barcelona a început partida cu jucători importanți în primul „11”, ca Mingueza, Araujo, Eric Garcia, Jordi Alba, Dani Alves, Busquets, Nico, obișnuiți și cu meciurile de campionat ale catalanilor. 

Barcelona s-a chinuit în Cupa Spaniei

Chiar și așa, elevii lui Xavi nu și-au creat ocazii importante în prima repriză, deși au avut posesia. Iar Linares a dat lovitura în minutul 18! Hugo Diaz, „șeptarul” gazdelor, a reluat excelent cu capul o centrare primită de la Carnicer.

Xavi a forțat la pauză, i-a introdus din '46 pe Frenkie de Jong, Pique și Dembele, iar schimbările au dat roade. Francezul aflat pe picior de plecare a egalat cu un trasor de la distanță plasat foarte bine ('63). Apoi, Barcelona a tranșat meciul prin Jutgla, finalizare la colțul lung din interiorul careului ('69).

Chiar dacă a obținut în cele din urmă calificarea, deznodământul partidei este îngrijorator pentru Barcelona din mai multe motive. Linares a lovit bara până la final, a avut și un gol anulat pentru un posibil ofsaid la același Diaz, iar Barca l-a pierdut pe De Jong. Introdus la pauză, olandezul s-a accidentat în minutul 74 și nu a mai putut continua meciul.

Dani Alves a revenit la Barcelona

Dani Alves (38 de ani) a revenit oficial la Barcelona în această seară. Jucase ultima dată la Barca pe 22 mai 2016, tot în Copa del Rey, în finala cu Sevilla (2-0). Brazilianul a fost utilizat la mijlocul terenului, inter, nu în flancul drept al defensivei, unde s-a consacrat.

4,893 de zileau trecut de la debutul lui Dani Alves în tricoul blaugrana

FINAL. Linares - Barcelona 1-2

Linares - Barcelona. Echipele de start:

Linares: Razak - Perejon, Guerrero, Meneses, Barbosa Leon - Barragan, Rodri, Melendez, Carnicer - Diaz, Copete 
Antrenor: Alberto Gonzalez

Barcelona: Neto - Mingueza, Araujo, Garcia, Alba - D. Alves, Busquets, Puig - Nico, Aktomach, Jutgla 
Antrenor: Xavi

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.