Tenis

De ce i-au refuzat de fapt viza lui Novak Djokovic: australienii explică adevăratul motiv

Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 06 ianuarie 2022

Situația lui Novak Djokovic, izolat pentru moment într-un hotel din Melbourne, e departe de a se clarifica. Sârbul a fost protagonistul unor scene neverosimile miercuri seara, după ce polițiștii de frontieră nu i-au permis să intre în Australia.

Pe de-o parte, Djokovic a prezentat un tip greșit de viză, însă autoritățile n-au fost mulțumite nici cu explicațiile oferite de sârb în ceea ce privește excepția medicală prezentată pentru a putea participa la Australian Open.

De ce a fost refuzată viza lui Novak Djokovic? 

La aproape 24 de ore de la incident, presa australiană încearcă în continuare să clarifice cazul sârbului. Iar ultimele informații prezentate de cotidianul The Age agită și mai mult apele în scandalul diplomatic al începutului de an. Asta pentru că adevăratul motiv pentru care viza lui Djokovic a fost respinsă ar fi altul.

Se zvonește că Novak Djokovic a justificat refuzul său de a se vaccina pe fondul unei posibile infectări pe care ar fi suferit-o în ultimele șase luni. Doar că o astfel de motivare n-ar fi fost pe placul autorităților din Australia, care au transmis din timp că nu sunt de acord cu o astfel de explicație.

Cum Djokovic a declarat recent că se opune vaccinării, sârbul n-a avut șanse la interogatoriul-maraton de pe aeroport. Vameșii au privit cu neîncredere scutirea prezentată de Djokovic, iar toate argumentele lui Nole s-au izbit de un „zid” de neîncredere afișat de oficialii de la Antipozi. 

Viza lui Djokovic, refuzată după interogatoriul de 9 ore de pe aeroport

Cazul, pe scurt: Novak Djokovic, de nouă ori campion la Melbourne, deținea o scutire emisă de o comisie independentă de experți medicali, care atesta că vaccinul îi oferă reacții adverse puternice. Dacă inițial primise acceptul organizatorilor pentru a lua startul la Melbourne, lucrurile au luat o întorsătură drastică în momentul în care Nole a aterizat în Australia.

Pentru început, polițiștii de frontieră nu au fost de acord cu viza adusă de Djokovic. Autoritățile federale luaseră legătura cu guvernul statal după ce au realizat că Djokovic și echipa sa aplicaseră pentru tipul greșit de viză. O viză care nu permite excepții medicale pentru persoanele nevaccinate, de genul celei pe care a primit-o Nole pentru a putea participa la turneu.

Ulterior, după ore în șir de așteptare, în care sârbul a fost despărțit de echipa sa, deposedat de telefon și interogat într-o cameră separată, autoritățile au considerat că nici excepția medicală obținută de Nole nu conținea dovezi suficient de bune pentru ca sârbului să-i fie permisă intrarea în țară.

În aceste momente, Djokovic se află în izolare într-un hotel din Melbourne. Va rămâne acolo cel puțin până luni, când cazul său va fi judecat. În cursul zilei de azi au apărut imagini cu susținătorii sârbul la hotelul acestuia: 

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.