Nationala

Ladislau Boloni a ajuns în România: „99% el va fi noul selecționer!”

+8 Foto
Mihai Stoichiță și Ladislau Boloni

Articol de Cristi Preda (foto), Alexandru Barbu  —  joi, 06 ianuarie 2022

Ladislau Boloni (68 de ani) e singura opțiune din acest moment a Federației pentru a prelua echipa națională a României. Tehnicianul a aterizat în această seară la București, iar vineri, cel mai probabil, ar putea bate palma cu Federația Română de Fotbal.

La sosirea pe pământ românesc, de la Nisa (Franța), Boloni a fost așteptat de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal. Tehnicianul și reprezentanții FRF vor purta o nouă rundă de negocieri vineri, la ora prânzului, la sediul Federației, Loți fiind favorit la postul de selecționer al României. 

Apropiați de-ai antrenorului au spus pentru GSP.ro că „99% el va fi noul selecționer!”.

Boloni a glumit cu ziariștii, la sosire: „Mă bucur că sunteţi mulţi. V-am adus cadouri, dar sunteţi atât de mulţi încât nu pot să dau la toată lumea. Vă doresc la mulţi ani, sănătate multă”.

Ladislau Boloni a ajuns în România! Ar putea bate palma în scurt timp cu FRF

>

Federația a încercat să-și arate curtoazia încă de pe aeroport. Mihai Stoichiță s-a deplasat personal la terminalul sosiri de pe „Henri Coandă” pentru a-l întâmpina cum se cuvine pe fostul antrenor de la Sporting Lisabona, Standard Liege și Panathinaikos Atena.

Mihai Stoichiță, așteptându-l pe aeroport pe Ladislau Boloni / FOTO: Alexandru Barbu (GSP.ro)

Spre finalul anului trecut, FRF a mai purtat o rundă de negocieri cu Boloni, la Nisa. „Loți are niște cereri rezonabile, care pot fi îndeplinite”, declara recent Stoichiță.

Numele lui Ladislau Boloni, antrenor liber de contract din luna mai, a fost pe lista de 10 antrenori luați în calcul de Comisia Tehnică a FRF pentru postul de selecționer.

Avantajele lui Ladislau Boloni

  • Cel mai experimentat antrenor dintre posibilii pretendenți pentru banca naționalei Are numeroase trofee. A câștigat titlul în Portugalia, cu Sporting, plus o Cupă și o Supercupă, apoi un campionat și o Supercupă în Belgia, cu Standard, dar și Cupa Campionilor Golfului cu Al Jazeera.
  • A mai condus echipa națională în campania pentru Mondialul 2002, cu rezultate, dar a părăsit-o pentru un contract mai bun cu Sporting, în 2001.
  • Este liber de contract după demiterea de la Panathinaikos, în mai 2021.

Boloni a avut un singur mandat la națională

Ladislau Boloni a mai antrenat echipa națională între iulie 2000 și iulie 2001. În acel mandat pe care l-a avut la națională, Boloni preluase echipa la startul preliminariilor pentru Mondialul din 2002 şi a demisionat înainte de ultimele două meciuri, pentru a pleca la Sporting Lisabona. Boloni a antrenat prima reprezentativă pentru 13 meciuri. Bilanțul? 8 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri.

CV Ladislau Boloni

  • Statut: liber de contract din mai 2021, când s-a despărțit de Panathinaikos
  • Vârstă: 68 ani
  • Vechime ca antrenor: 27 ani
  • Performanțe: titlu, Cupa, Supercupa Portugaliei (Sporting); titlu, 2X Supercupa Belgiei (Standard); Cupa Golfului (Al Jazeera)
  • A mai fost selecționerul României între iulie 2000 și iunie 2001
  • Nu a antrenat niciodată în Liga 1. A fost dorit recent de Sepsi, însă a refuzat propunerea

Citește și alte știri despre naționala României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.