Tenis

Momentul-cheie al meciului dintre Halep și Golubic » Simona a strigat pe teren: „O minge. Gândește!”

+9 Foto
Simona Halep, la finalul meciului contra Viktorijei Golubic // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 07 ianuarie 2022

Simona Halep (30 de ani, locul 20 WTA) a câștigat meciul-maraton împotriva elvețiencei Viktorija Golubic (29 de ani, 43 WTA) din sferturile Melbourne Summer Set 1, scor 6-2, 5-7, 6-4. Momentul-cheie al partidei a avut loc în decisiv, la 4-4. 

  • În semifinale, pe Simona o așteaptă Qinwen Zheng (19 ani), locul 126 WTA, care a trecut în sferturi de Ana Konjuh.

În setul decisiv, la 4-4, Simona a început game-ul de retur ezitant. La 30-15 pentru Golubic, Halep a încercat să se auto-motiveze și a strigat pe teren: „Deblochează-ți creierul, haide! Hai, mai luptă, haide! Luptă, luptă! Haide, joacă!”

Cum s-a auto-motivat Simona Halep în timpul meciului cu Viktorija Golubic

Strigătul de luptă a dat roade pentru Halep, care a câștigat următoarele două puncte și a avut minge de break. Golubic a salvat-o, moment în care Simona a strigat din nou: „Hai, mă, că poți! Haide, o minge. Gândește!”

Break-ul a venit la următoarea ocazie, iar Simona, ușurată, a țipat: „COME ONNNN!”

De altfel, Simona și-a arătat emoțiile pe tot parcursul setului decisiv, unul extrem de încărcat. La 4-3, Golubic a avut șansa de a face break și a se distanța la două game-uri. Elvețianca a condus cu 40-0 pe serviciul Simonei, dar Halep a revenit uluitor și a egalat situația generală la 4.

Simona Halep, în semifinale la Melbourne Summer Set 1 

Primul set a fost un festival al break-urilor. Primele 5 game-uri s-au încheiat cu jucătoarea aflată la serviciu în postura de pierzător. De la 3-2, Simona s-a descătușat și a închis setul fără să mai piardă vreun game.

Simona a început excelent și al doilea act, a avut 4-2 și 5-4, dar Golubic a reușit break-ul când Simona servea pentru meci! Elvețianca i-a luat Simonei 3 game-uri consecutive și a dus meciul în decisiv.

Actul care a decis jucătoarea care merge în semifinale a fost unul disputat pe muchie de cuțit. Simona l-a început și pe acesta cu un break, dar Viktorija a replicat cu un re-break. Momentul-cheie al setului pare să fi fost în game-ul 8, la 4-3 pentru elvețiancă, atunci când Golubic a avut 3 mingi de break. Simona le-a salvat pe toate și a egalat la 4!

Simona, auto-motivată de strigăte de luptă, s-a impus în ultimele două game-uri și a închis jocul. 

Citește mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.