Liga 1

Ianis Hagi, comparat cu atacantul de zeci de milioane de euro al Fiorentinei: „O scuză penibilă! Românii nu au mentalitate pentru fotbalul de nivel înalt”

Dusan Vlahovic și Ianis Hagi // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Remus Răureanu  —  Friday, 07 January 2022

Impresarul sârb Zvonko Milojkovic a comparat, în cadrul unui interviu acordat Gazetei Sporturilor, fotbaliștii din România cu cei din Serbia. Ca exemple, i-a folosit pe Ianis Hagi (23 de ani) și Dusan Vlahovic (21), ambii transferați de Fiorentina de la echipe din țările natale. 

În 2016, Ianis Hagi a fost transferat de Fiorentina de la Viitorul, în schimbul a 2,8 milioane de euro. După doi ani, în care a jucat doar două meciuri la prima echipă a clubului, Ianis s-a întors în România. În perioada în care Ianis pleca de la gruparea viola, la Fiorentina ajungea Dusan Vlahovic, un atacant sârb aflat pe val în prezent.

Zvonko Milojkovic: „De ce doar sârbul s-a impus la Fiorentina?”

Soarta lui Dusan la Fiorentina a fost, însă, diferită de a lui Ianis. Vlahovic este acum una dintre marile vedete din Serie A și are 106 meciuri la Fiorentina, cu 47 de goluri înscrise!

Impresarul sârb Zvonko Milojkovic, apropiat de fotbalul din România, crede că diferența de succes pe care Hagi și Vlahovic l-au avut la Fiorentina are ca motiv mentalitatea românilor, care nu ar fi „pentru fotbalul de nivel înalt”. El a detaliat într-un interviu acordat GSP.ro:

„Vlahovic a fost adus la Fiorentina în același timp în care a fost adus acolo Ianis Hagi. De ce doar sârbul s-a impus? Nu mă refer în mod special la Ianis, îți explic care sunt diferențele în general. Românii nu au mentalitate pentru fotbalul de nivel înalt. «Nu jucăm fiindcă suntem români!». Serios? De ce i-ar iubi cineva pe sârbi și i-ar urî pe români? Asta e o scuză penibilă! Ești fotbalist, îți faci loc! Nu ești, nu joci!”

60 de milioane de euroeste suma oferită de un club european pentru Vlahovic, în vară. Fiorentina a refuzat, însă, propunerea

„Vlahovic arăta ca un supertalent de la 15 ani”

Tot despre Vlahovic, Zvonko a declarat că „îl știu de când avea 15 ani, de atunci arăta ca un supertalent și îi cunosc bine pe băieții care îl impresariază”. Motivul pentru care sârbii continuă să producă mari talente?

„În Serbia sunt antrenori buni pentru copii și dacă vezi meciuri de juniori U14 îți dai seama că ele arată ca niște războaie, se joacă foarte dur”, spune Milojkovic.

Citește mai multe știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.