Tenis

Novak Djokovic, prima reacție după incidentele din Australia » Mesajul liderului ATP

Novak Djokovic

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 07 ianuarie 2022

Prins în mijlocul scandalului începutului de an, Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, a ținut să le mulțumească tuturor susținătorilor săi.

După ce sute de sârbi, alături de părinții liderului mondial, s-au revoltat față de modul în care Novak Djokovic este tratat în Australia, Nole a reacționat și a ținut să le trimită un mesaj de mulțumire tuturor persoanelor care au i-au luat partea și au protestat la decizia autorităților australiene.

„Mulțumesc tuturor oamenilor din lumea întreagă care și-au arătat susținerea continuă. Simt asta și apreciez enorm”, a fost mesajul pe care acesta l-a postat pe contul său de instagram

Srdjan Djokovic: „Îl țin pe Novak al nostru, mândria noastră, în captivitate”

Srdjan Djokovic, tatăl lui Nole, a avut o reacție dură la adresa autorităților australiene pentru modul cum se comportă cu fiul său.

„Vor să-l țină nu numai în custodie, ci și în închisoare până luni. Închipuiți-vă, până luni îl vor ține în închisoare pe el, cel mai bun sportiv din lume.

Îl țin pe Novak al nostru, mândria noastră, în captivitate. Novak este Serbia și Serbia este Novak. Ei îl calcă în picioare pe Novak și cu asta calcă în picioare Serbia. Calcă astfel în picioare poporul sârb. Liderul acelei țări îndepărtate, Australia, Scott Morrison, a îndrăznit să-l atace pe Novak și să-l alunge. 

Au vrut să-l umilească, să-l facă să se arunce în genunchi și nu doar pe el, ci și pe țara noastră, frumoasa noastră Serbia”, a declarat Srdjan Djokovic, conform Reuters

Familia acestuia a avut o reacție critică la adresa autorităților. Mama lui Djokovic a afirmat că fiul său este „tratat ca un prizonier” într-un „hotel murdar, cu insecte”, simțind cum numărul 1 ATP este umilit.

Îl țin prizonier. Pur și simplu nu e corect, este inuman. Așa că doar sper că va fi puternic, pentru că încercăm să fim și foarte puternici pentru a-i oferi puțină energie pentru a merge mai departe. Sper că va câștiga.

- Dijana Djokovic, mama lui Novak Djokovic

Srdjan, alături de soția Dijana / foto: Guliver/Getty Images

De ce a fost refuzată viza lui Novak Djokovic?

La aproape 24 de ore de la incident, presa australiană încearcă în continuare să clarifice cazul sârbului. Iar ultimele informații prezentate de cotidianul The Age agită și mai mult apele în scandalul diplomatic al începutului de an. Asta pentru că adevăratul motiv pentru care viza lui Djokovic a fost respinsă ar fi altul.

Se zvonește că Novak Djokovic a justificat refuzul său de a se vaccina pe fondul unei posibile infectări pe care ar fi suferit-o în ultimele șase luni. Doar că o astfel de motivare n-ar fi fost pe placul autorităților din Australia, care au transmis din timp că nu sunt de acord cu o astfel de explicație. 

Cum Djokovic a declarat recent că se opune vaccinării, sârbul n-a avut șanse la interogatoriul-maraton de pe aeroport. Vameșii au privit cu neîncredere scutirea prezentată de Djokovic, iar toate argumentele lui Nole s-au izbit de un „zid” de neîncredere afișat de oficialii de la Antipozi.

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.