Tenis

Situația lui Djokovic provoacă noi dezbateri » Comparația RO Vaccinare între Australia - Serbia: ce arată cifrele

Situația lui Djokovic provoacă dezbateri la tot pasul / foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 07 ianuarie 2022

În plin scandal internațional provocat de situația lui Novak Djokovic, pagina de Facebook „RO Vaccinare” a făcut o paralelă între situația vaccinării anti-COVID din Serbia și cea din Australia. 

Blocat în aeroport, iar mai apoi obligat să se izoleze într-un hotel de refugiați până când cazul său va fi soluționat, Novak Djokovic a provocat apariția a două curente de opinie în ultimele zile. Pe de-o parte, cei care sunt de acord cu măsurile impuse de australieni și, pe de altă parte, cei care contestă deciziile luate împotriva sârbului, dar și utilitatea vaccinării.

Așadar, conform unor date actualizate ultima oară pe 6 ianuarie, sunt prezentate câteva aspecte referitoare la eficacitatea vaccinului raportat la numărul total al persoanelor vaccinate în fiecare dintre cele două țări. 

Ce spune comparația Australia vs. Serbia

Cu o populație de trei ori mai mare, însă mergând pe strategia vaccinării în masă (80,3% din populație este complet vaccinată), Australia contabilizează, de la începutul pandemiei, 762.458 de infectări și 2.231 de decese.

La polul opus, Serbia, cu o populație de 8,68 de milioane de locuitori, are 12.850 de decese și 1,33 milioane de infectări, procentajul persoanelor vaccinate fiind de 47,9%.

Situație vaccinare Serbia versus vaccinare Australia

Nu oblig pe nimeni să se vaccineze. Fiecare să facă ce simte că e bine pentru el. Dar există anumite reguli. Dacă nu vrei să te vaccinezi, ai putea avea probleme. Mulți oameni au murit în ultimii doi ani și, în opinia mea, vaccinul e singura soluție pentru a stopa pandemia. Asta spun specialiștii, iar eu nu pot avea o altă părere. Cred că, dacă Djokovic ar fi vrut să joace aici, ar fi putut să o facă fără probleme. A mers pe alt drum, a luat alte decizii. Fiecare e liber să decidă ce vrea, dar pot exista consecințe.

- Rafael Nadal, #6 ATP

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.