Tenis

Jucătoarea plasată în hotelul refugiaților, alături de Djokovic: „E ca la închisoare. Fereastra e blocată, sunt paznici sub ea”

Agenția Imago a publicat o fotografie de la hotelul în care Voracova și Djokovic sunt cazați. Se presupune că femeia din imagine este Renata Voracova

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 08 ianuarie 2022

Renata Voracova (38 de ani, 81 WTA la dublu), jucătoarea plasată în același hotel de refugiați în care se află și Novak Djokovic, a vorbit în presa franceză despre condițiile pe care le experimentează în Australia. 

Jucătoara din Cehia, specializată în tenisul de dublu, e nevoită să părăsească Australia, după ce viza sa a fost anulată, la fel în cazul lui Nole. Totuși, ea a ales să nu facă recurs. Până să plece de la Antipozi, Voracova a fost trimisă la „Park Hotel”, aceeași locație în care se află și liderul mondial. Condițiile de acolo au pus-o pe gânduri pe cehoaică

Renata Voracova: „Sunt paznici peste tot, inclusiv sub fereastra mea”

Renata Voracova / Sursă foto: Guliver/Getty Images

„Mă simt un pic ca la închisoare. Sunt într-o cameră și nu pot să merg nicăieri. Fereastra mi-o pot deschide doar câțiva centimetri, sunt paznici peste tot, inclusiv sub fereastra mea, ceea ce este destul de ciudat. Poate că au crezut că voi sări și o să fug. 

Îmi aduc mâncare, iar un paznic de pe hol privește tot procesul. Totul este raționalizat aici. Sper ca Djokovic să aibă succes luni la tribunal, vreau să-l lase să joace

Suntem atleți, am venit aici doar pentru tenis, citim cu toții regulile, știm condițiile, am primit amândoi o excepție după o lungă așteptare și cred că am fi meritat să putem juca”, a declarat Renata Voracova, conform L’Equipe.

Condiții deplorabile pentru Novak Djokovic

În așteptarea deciziei instanțelor cu privire la situația sa, Novak Djokovic se află acum în Park Hotel, o unitate de carantină în care sunt reținuți zeci de refugiați, unii dintre ei aflându-se acolo de ani buni!

Jurnalistul sârb Sasa Ozmo, de la Sport Klub, transmite că lui Djokovic i-a fost refuzată cererea de a petrece perioada de carantină într-un apartament închiriat, în care se află și membrii echipei sale.

Condițiile din Park Hotel, unitate de cazare în care se mai află peste 30 de imigranți în căutare de azil, sunt deplorabile. Jurnalistul Sasa Ozmo scrie că în camera lui Nole se află gândaci. De altfel, mesele celor aflați în detenție în Park Hotel ar fi „inclus” viermi săptămâna trecută.

Renata Voracova părăsește Australia fără să mai facă recurs

Aflată în aceeași situație în care se află și Novak Djokovic, jucătoarea Renata Voracova a fost înștiințată de autoritățile de la Antipozi că trebuie să părăsească țara, după ce i-a fost anulată viza.

Spre deosebire de Nole, jucătoarea din Cehia nu a făcut apel. Aceasta a fost transportată deja la „Park Hotel”, unde se află în izolare și Novak Djokovic, iar în orele următoare va părăsi Australia.

Conform The Age, Renata Voracova a intrat în Meloburne zilele trecute cu o scutire asemănătoare celei primite de Novak Djokovic, prin care încerca să ateste că a fost infectată cu COVID-19. Acceptată inițial în Australia, Voracova a stat câteva zile la Melbourne, ba chiar a și disputat un meci de dublu.

Totuși, izbucnirea „scandalului Novak Djokovic” a afectat-o în mod direct. Ea a fost înștiințată că trebuie să-și facă bagaleje, urmând să fie deportată din țară.

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.