Tenis

Apărarea lui Novak Djokovic, demontată » Cum încearcă avocații să-l scape de carantină + de ce motivarea lor e șubredă

Novak Djokovic // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 08 ianuarie 2022

Sârbul Novak Djokovic (1 ATP, 34 de ani) se află acum izolat în Australia, într-un hotel destinat refugiaților, după ce nu a fost lăsat să intre în țară, nevaccinat, pentru Australian Open. El a făcut apel și așteaptă luni răspunsul final. Apărarea construită de avocații jucătorului are mai multe hibe.

În așteptarea verdictului de luni, apar noi informații legate de modul în care sârbul s-a apărat și de motivul pentru care a cerut să fie lăsat să intre în Australia.

„Djokovic a avut COVID în decembrie”

Deși inițial au existat informații potrivit cărora Nole ar fi refuzat să se vaccineze pentru că ar fi suferit reacții alergice, avocații săi ar fi invocat un alt motiv în fața judecătorului, potrivit BBC.

Apărătorii lui Novak susțin că acesta a avut recent COVID, fiind testat pozitiv pe 16 decembrie. Astfel, avocații cer ca Djokovici să poată intra în Australia, având în vedere că se află în perioada de 6 luni de după îmbolnăvire și astfel nu ar fi avut nevoie de vaccin.

În plus, apărătorii jucătorului au mai arătat că scutirea de la vaccin a fost primită din partea unei comisii independente de medici, la cererea Federației de Tenis din Australia, și că fost aprobată și de Guvernul din statul Victoria. Au adus și un document din partea Departamentului de Imigrări, potrivit căruia jucătorul îndeplinește criteriile pentru a nu sta în carantină la intrarea în țară.

Autoritățile sanitare federale de la Antipozi nu sunt de acord cu această excepție. L-au înștiințat în scris de două ori pe Craig Tiley, directorul turneului și șeful Tennis Australia, că persoanelor în cauză nu li se va acorda intrare în țară fără carantină.

A anunțat prea târziu?

Testul pozitiv al lui Djokovic de pe 16 decembrie depășește termenul-limită anunțat de organizatorii Australian Open. Astfel, pentru ca scutirea să fie acceptată și verificată, aceasta trebuia depusă nu mai târziu de 10 decembrie 2021, după cum se arată pe site-ul turneului.

Djokovic, pozitiv pe 16 decembrie. Prezent însă în aceeași zi la un eveniment public!

Cu toate că avocații spun că pe 16 decembrie ar fi fost depistat pozitiv cu COVID-19, sârbul a ieșit din casă în aceeași zi. Nole a primit un timbru personalizat, din partea Serviciului Poștal Național din Serbia, astfel că a participat la un eveniment în Serbia, la care nu s-au purtat măști și care a fost organizat într-o sală. 

De asemenea, pe 17 decembrie a participat la „Novak Tennis Center”, unde s-a și fotografiat alături de câțiva copii. 

VIDEO Novak Djokovic campion la Australian Open 2021

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.