Tenis

Simona Halep, avertizată înainte de Australian Open: „Îmi e teamă că va suferi din punct de vedere fizic”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 09 ianuarie 2022

Firicel Tomai, unul dintre primii antrenori ai Simonei Halep (30 de ani, 20 WTA), a vorbit după succesul obținut de româncă la Melbourne Summer Set 1, scor 6-2, 6-3 în finala cu Veronika Kudermetova (24 de ani, 31 WTA).

Halep se pregătește de Australian Open (17-30 ianuarie), iar Firicel Tomai crede că românca ar putea avea probleme din punct de vedere fizic, din cauza accidentărilor din 2021, deși la primul turneu al anului a arătat că este într-o formă bună.

Simona Halep, avertizată înainte de Australian Open: „Îmi e teamă că va suferi din punct de vedere fizic”

„O văd puțin afectată pe Simona, din punct de vedere fizic. Acum a câștigat un turneu mic, cum câștiga cu mine în 2010-2012. Vor veni meciuri grele la Australian Open, cu jucătoare care lovesc bine și care o pot solicita din punct de vedere fizic. Mi-e teamă că pot apărea probleme și că nu s-ar putea recupera la fel de bine după meci.

Nu mai e la fel de puternică precum era, din punct de vedere fizic. E și vârsta, poate a și neglijat puțin partea fizică în ultimul timp. A fost pandemia și nu au mai fost turnee, a fost și accidentată. Când îți întemeiezi o familie apare o relaxare, parcă nu mai ești 100% acolo. Timpul și energia se orientează și spre membrii familiei.

Mai poate câștiga un Grand Slam, dar are nevoie de noroc, de sănătate și de energie. Energia ei e în scădere. Poate prinde încredere la Australian Open, dar din ce am văzut în ultimul an, îmi e teamă că va suferi din punct de vedere fizic”, a declarat Firicel Tomai la emisiunea „DigiSport Matinal”.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep – Veronika Kudermetova

Citește mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.