Nationala

Ladislau Boloni primește un vot de încredere: „Ne califică!” + Jucătorii naționalei, puși în gardă: „Nu le-ar fi ușor cu el”

Ladislau Boloni // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 09 January 2022

Dorinel Munteanu (53 de ani), recordmanul în privința meciurilor pentru echipa națională a României (134), are încredere că Ladislau Boloni (68), antrenorul care negociază preluarea postului de selecționer, ar califica reprezentativa României la un turneu final.

O voce importantă din istoria naționalei, Dorinel Munteanu spune că Ladislau Boloni, antrenorul care negociază în aceste zile cu FRF, „e cea mai bună soluție” pentru banca echipei naționale. 

Dorinel, actual antrenor la Oțelul Galați, consideră că la națională e nevoie de rezultate imediate, care ar putea fi livrate de Boloni. 

Dorinel Munteanu: „Am foarte mare încredere că Boloni poate califica naționala”

„Am foarte mare încredere că Loți Boloni poate califica echipa națională. Până nu semnează, nu putem ști dacă e 100% rezolvat. Dar e cea mai bună soluție în momentul de față, ținând cont de ultimii selecționeri, care au venit mai mult cu proiecte personale, de a face lucruri extraordinare într-un timp foarte scurt, și nu au reușit. 

Cred că Loți are experiență și se gândește la prezent, nu la ce va fi mâine. Nu interesează pe nimeni ce va fi în viitor, la echipa națională nu cred că se poate vorbi de proiecte pe termen mediu și lung.

Să nu credeți că Loți Boloni nu a urmărit rezultatele echipei naționale. Are tot timpul la dispoziție să se intereseze, să primească informații. Are nevoie de 2-3 oameni în jurul lui, care să fie buni antrenori secunzi, scouteri, de la care să primească informații corecte, la zi”, a spus Munteanu la emisiunea „DigiSport Matinal”. 

Dorinel Munteanu: „Boloni e un antrenor riguros. Nu le-ar fi ușor jucătorilor cu el”

„Am avut o colaborare foarte scurtă cu Boloni la națională (n.r. - în 2001 și 2002), a stat 13 meciuri. Au fost și momente tensionate și bune, dar a știut să le gestioneze. Apoi am avut o relație foarte bună cu el, ținem legătura, ne-am întâlnit de câteva ori.

Este un antrenor riguros, care dorește să-și pună în practică ce gândește despre echipele pe care le conduce. Eu cred că nu le va fi ușor jucătorilor actuali, fără disciplină nu poți face nimic, iar eu cred că asta a lipsit la echipa națională”, a mai spus fostul mijlocaș. 

>

Mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.