Handbal

România a învins Republica Moldova și face încă un pas spre Campionatul Mondial de handbal masculin! Ce urmează pentru „tricolori”

Handbaliștii români se felicită după victoria cu Israelul, de vineri FOTO sportpictures.eu

Articol de Luminița Paul  —  Sunday, 09 January 2022

Echipa naţională masculină a României s-a calificat în prima fază play-off a Campionatului Mondial din 2023, după ce a învins astăzi, la Cluj-Napoca, selecționata Republicii Moldova, 33-23.

Un turneu la care trebuia să participe patru echipe a rămas numai în trei, iar programul s-a modificat, după ce Cipru nu s-a mai prezentat, având cazuri de Covid-19 în lot. Astfel, toate partidele programate cu Cipru au avut rezultat de forfait, adică 0-10, iar echipa a încheiat pe ultimul loc.

„Tricolorii” au început cu o victorie contra adversarilor din Israel, 33-30, obținută vineri, iar astăzi s-au impus și în fața Republicii Moldova, mai clar, 33-23.

Cu 4 puncte în grupa 3 a preliminariilor europene, handbaliștii antrenați de Xavier Pascual au încheiat pe primul loc. Şi Israel s-a calificat mai departe, de pe locul 2, având 2 puncte. Republica Moldova a fost pe locul 3 şi a ratat faza următoare.

România, mai aproape de Campionatul Mondial de handbal masculin

În total, opt echipe vor merge în prima fază play-off, în care vor întâlni ultimele opt clasate la CE 2022, în dublă manşă eliminatorie, cu partide programate între 14-20 martie.

Câştigătoarele se vor califica în faza a doua play-off, în care se vor duela cu alte 10 formaţii provenite de la CE 2022, partidele urmând să aibă loc între 11-17 aprilie. Calificarea la turneul final al CM 2023 va fi obţinută de echipele câştigătoare în dubla manşă din faza a doua.

2011este anul ultimei participări a României la Campionatul Mondial. „Tricolorii” au în palmares 4 titluri mondiale: 1961, 1964, 1970, 1974

La turneul final al Campionatului Mondial din 2023 sunt calificate direct doar gazdele competiţiei, Polonia şi Suedia, respectiv deţinătoarea titlului, Danemarca. Tot direct vor mai ajunge la turneul final finalistele Campionatului European din acest an, programat în ianuarie. 

Citește și alte știri din handbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.