Campionate

Zlatan Ibrahimovic a egalat recordul lui Cristiano Ronaldo. Venezia, ultima victimă a vedetei lui AC Milan

Zlatan Ibrahimovic a egalat recordul lui Cristiano Ronaldo. Venezia, ultima victimă a vedetei lui AC Milan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 09 January 2022

Zlatan Ibrahimovic (40 de ani) a reușit să deschidă scorul în victoria lui Milan la Veneția, scor 3-0. Suedezul a ajuns astfel la 80 de adversari diferiți împotriva cărora a marcat, în primele 5 campionate ale Europei.

Ibrahimovic își continua forma excelentă, în ciuda faptului că a ajuns la vârsta de 40 de ani. Acesta a marcat primul gol pentru Milan în victoria cu Venezia, după doar două minute. Theo Hernandez a centrat perfect în fața porții, iar legendarul atacant a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

Doar Cristiano Ronaldo (36 de ani) a mai marcat împotriva a 80 de echipe diferite în campionat. Portughezul a atins această bornă pe 30 decembrie 2021, când a înscris în poarta lui Burnley.

92de goluri a marcat Zlatan în tricoul lui AC Milan

AC Milan a avut penalty, dar Ibrahimovic nu a mai executat lovitura de pedeapsă

Milan a primit un penalty în repriza secundă, după hențul fundașului Svoboda. Zlatan este principalul executant de lovituri de la 11 metri al echipei, dar acesta a marcat doar de două ori din ultimele 7 încercări.

„Dacă vom avea un penalty și Ibra va fi pe teren, el va alege ce să facă”, declara antrenorul Stefano Pioli înaintea partidei. Milan a avut penalty și Zlatan a decis: L-a lăsat pe Theo Hernandez să execute.

Fundașul francez a reușit să marcheze de la punctul cu var, reușind astfel „dubla”. Hernandez punctase și în debutul reprizei secunde.

4goluri a marcat francezul în acest sezon de Serie A

48de milioane de euro este cota lui Theo Hernandez, conform transfermarkt.com

După acest succes, Milan a urcat pe primul loc în campionat, cu 48 de puncte după 21 de etape.

Articol de Adrian Duță

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.