Tenis

Familia lui Djokovic a oprit conferința de presă când a fost întrebată despre testul pozitiv al jucătorului: „OK, încheiem aici” » Apoi a început să cânte!

Familia lui Novak Djokovic, la finalul conferinței de presă // foto: captură foto YouTube

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 10 January 2022

Familia lui Novak Djokovic a susținut în această după-amiază o conferință de presă în care a comentat situația liderul mondial din tenis. Cu câteva ore în urmă, Nole a avut parte de un verdict favorabil din partea unei instanțe australiene, care a întors decizia de anulare a vizei sale, sârbul scăpând astfel de deportarea din Australia.

  • Era de așteptat ca Nole să intre în direct și să comenteze, la rândul său, cel mai fierbinte subiect al zilei, dar acesta nu a făcut-o, rezumându-se la a publica un scurt mesaj pe Twitter: „Vreau să rămân aici și să încerc să concurez la Australian Open”.
  • Djokovic a scăpat pentru moment de detenție și și-a recuperat viza, dar pericolul nu a trecut pentru el: Alex Hawke, ministrul pentru Imigrare din Australia, poate interveni oricând pentru a anula viza sârbului încă o dată, dar este de așteptat ca o decizie finală să fie luată abia de marți încolo.  

Conferința de presă a început cu tatăl lui Novak, Srdjan, la microfon. Acesta le-a mulțumit celor prezenți, a declarat că ocazia evenimentului de presă este sărbătorirea victoriei fiului său din această dimineață și a declarat că „în final, justiția și statul de drept au triumfat”. 

Djordje, fratele lui Novak, i-a mulțumit judecătorului care a „arbitrat” cazul: „Ca familie, ne-a fost foarte dificil, suntem foarte emoționați pentru fratele meu. Este foarte dificil să-l apărăm pe Novak fără să jignim alte persoane în același timp.

Luptăm pentru dreptate și pentru statul de drept. Am făcut tot posibilul pentru a urma procedurile și pentru a demonstra lumii că trebuie să-i arătăm afecțiune lui Novak”. 

Ce au declarat membrii familiei Djokovic 

Dijana Djokovic, mama lui Novak, a declarat că fiul său „a fost torturat”, în vreme ce tatăl sportivului, Srdjan, a spus că „drepturile umane i-au fost luate”, reclamând faptul că nu i-a fost acordată permisiunea de a-și contacta prietenii, familia, avocații și echipa.

În ciuda problemelor cu care fratele său s-a confruntat în ultima săptămână, Djordje Djokovic a declarat că „iubim Australia, Novak o iubește, a câștigat acolo de atât de multe ori”.

Novak este liber. În urmă cu câteva minute s-a antrenat pe un teren de tenis. A mers în Australia pentru a juca tenis, pentru a încerca să câștige încă o dată Australian Open.

Novak este o stâncă din punct de vedere mental. Nu a jignit pe nimeni vreodată, din contră, mereu încearcă să ajute.

- Djordje Djokovic, fratele lui Novak 

Este cea mai mare victorie din cariera lui, mai mare decât orice Grand Slam. Nu a făcut nimic greșit, nu a încălcat nicio lege. A fost hărțuit! A luptat împotriva sistemului și a guvernului pentru că avea dreptul de a fi acolo. Nu ne-am confruntat niciodată cu o astfel de situație.

- Dijana Djokovic, mama lui Novak 

Srdjan și Djordje Djokovic, tatăl, respectiv fratele lui Novak

Nu au răspuns întrebărilor despre testul COVID-19 

Reprezentanții presei au întrebat despre testul COVID-19 pe care Novak Djokovic l-a efectuat pe 16 decembrie, cu rezultat pozitiv, acela fiind, de altfel, motivul pentru care Nole a fost exceptat de la vaccinare.

Deși documentele atestă faptul că Djokovic a fost testat pozitiv pe 16 decembrie, liderul ATP a fost zărit în următoarele zile la mai multe evenimente publice, fără a purta mască.

Familia jucătorului de tenis nu a răspuns întrebărilor despre acest subiect, anunțând în schimb suspendarea conferinței de presă: „OK, această conferință de presă este amânată pentru moment”. 

La final, membrii familiei (părinții, fratele și unchiul lui Novak) și-au dat mâinile și au cântat o melodie patriotică, potrivit BBC: „Vin din Serbia, nu o voi părăsi niciodată”.

De ce a decis judecătorul în favoarea lui Novak Djokovic

Judecătorul Anthony Kelly a decis să întoarcă decizia de anulare a vizei lui Novak Djokovic în principiu pentru faptul că sârbului nu i-a fost oferit suficient timp ca să răspundă notificării de anulare a vizei. 

Iată datele care au condus la această decizie:

  • Joia trecută, la ora locală 05:20, lui Djokovic i s-a transmis că are timp până la 08:30 pentru a răspunde notificării că i-ar putea fi anulată viza.
  • În schimb, au fost luate în considerare comentariile lui Djokovic până la ora 06:14, iar decizia de anulare a vizei a fost luată de polițiștii de frontieră la ora 07:42. „Așadar, reclamantul nu a fost lăsat până la 08:30 să aducă argumente”, a spus judecătorul.
  • Dacă Djokovic ar fi avut timp până la 08:30, acesta ar fi putut să se consulte cu echipa sa astfel încât să ofere motive pentru ca viza să nu-i fie anulată, a considerat judecătorul.
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.