Tenis

Ce șanse are Novak Djokovic la câștigarea Australian Open, după tot scandalul de la Melbourne » Cum arată cotele la pariuri

Novak Djokovic // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 10 ianuarie 2022

Sârbul Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) a primit acceptul de a juca la Australian Open, iar acum este favorit la câștigarea primului turneu de Grand Slam al anului, care se va juca între 17 și 30 ianuarie.

  • SITUAȚIA LA ZI: Audierea lui Novak Djokovic (34 de ani) s-a încheiat favorabil pentru sârb: judecătorul a întors decizia prin care acestuia i-a fost anulată viza și a dictat eliberarea sa din detenție! Nole s-a antrenat deja în complexul de la Australian Open și a publicat un scurt mesaj pe Twitter: „Vreau să rămân aici și să încerc să concurez la Australian Open”.
  • Alex Hawke, ministrul pentru Imigrare din Australia, poate interveni oricând pentru a anula viza sârbului încă o dată, dar este de așteptat ca o decizie finală să fie luată abia de marți încolo.

Cu toate că a trecut prin momente grele și nu a jucat niciun meci oficial în acest sezon, Novak Djokovic este văzut drept favorit la câștigarea Australian Open.

Novak Djokovic, favorit la câștigarea Australian Open 2022

Campion de 9 ori la turneul din Australia, sârbul are cea mai mică cotă la casele de pariuri. Bookmakerii îl văd favorit, iar Nole are o cotă cuprinsă între 2,25 și 2,7 pentru a se impune pentru a 21-a oară la un turneu de Grand Slam

Al doilea favorit, în viziunea caselor de pariuri, este rusul Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP), care cote între 2,3 și 3,6. 

Neamțul Alexander Zverev (24 de ani, 3 ATP) el treilea favorit, în fața lui Rafael Nadal (35 de ani, 6 ATP) și Stefanos Tsitsipas (23 de ani, 4 ATP).

VIDEO Novak Djokovic, campion la Australian Open 2021

Cazul lui Novak Djokovic, pe scurt:

  • Deși organizatorii de la Australian Open acceptaseră ca Novak Djokovic să poată juca la Melbourne fără vaccin, situația s-a schimbat radical în momentul în care liderul din ATP a ajuns la Antipozi. 
  • Autoritățile nu i-au permis acestuia să intre pe teritoriul Australiei. Interogat de polițiștii de frontieră timp de aproape 9 ore, Djokovic a aflat că nu i se permite intrarea în Australia pe baza scutirii medicale de la vaccin pe care a prezentat-o. Viza lui Nole a fost anulată, el a fost plasat în izolare, iar avocații săi au contestat decizia.
  • Djokovic a fost închis câteva zile într-o unitate de cazare din Melbourne, destinată refugiaților și imigranților. A rămas acolo până luni dimineața.
  • În apărarea sârbului, avocații lui au susținut că pe 16 decembrie Nole a fost testat pozitiv la coronavirus, astfel că i s-ar cuveni o scutire de la vaccinare. 
  • Azi, un judecător a întors decizia prin care acestuia i-a fost anulată viza și a dictat eliberarea sa din detenție! Acesta poate participa la Australian Open 2022

Citește mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.