Tenis

A mințit Novak Djokovic? Altă controversă majoră: sârbul riscă 12 luni de închisoare!

Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 11 January 2022

Polemica născută în jurul prezenței lui Novak Djokovic la Australian Open e departe de a se încheia. Liber de aproape 24 de ore, în urma deciziei instanței, sârbul e vizat acum de o nouă controversă. 

Presa din Australia a dezvăluit în această dimineață că marele campion sârb e bănuit că ar fi mințit în formularul completat la intrarea în Australia. Atunci, Nole ar fi bifat că nu a călătorit în altă țară cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne, lucru contrazis de realitate. 

Între Crăciun și Anul Nou, Djokovic a fost surprins în mai multe zile antrenându-se la reședința sa din Marbella. Din Spania, sârbul a călătorit la Belgrad, pentru ca mai apoi să decoleze spre Australia. 

Riscă Djokovic să fie închis?

Potrivit cotidianului The Age, Guvernul federal studiază acest caz, iar o decizie finală urmează să fie luată, cel mai probabil, miercuri.

Conform legilor în vigoare din Australia, cei care aduc informații false la intrarea în țară riscă până la 12 luni de închisoare.

„E o gravă abatere. Oricine completează cu bună știință greșit e pasibil de o pedeapsă civilă pentru fals în declarații și poate sta după gratii până la 12 luni”, spun actualele reguli de intrare în Australia. 

Formularul despre care se bănuiește că i-ar aparține lui Novak Djokovic

Îi anulează Alex Hawke viza lui Novak Djokovic?

Novak Djokovic a obținut la tribunal anularea deciziei de suspendare a vizei australiene, însă nu e exclus ca ministrul imigrării să intervină și să îi refuze din nou rămânerea în țară. În așteptarea unei decizii finale, Nole a efectuat luni un prim antrenament la Antipozi, sesiune pe care a repetat-o și în această dimineață, cu porțile închise.

Este posibil însă ca șederea lui Novak Djokovic în Australia să nu se prelungească, dacă Alex Hawke își va fi exercitat dreptul de anulare a vizei. „Ministerul ia în considerare în continuare acest subiect, procesul rămâne deschis”, a declarat ieri un purtător de cuvânt al instituției.

Ministrul Hawke are puterea de a anula viza sârbului în zilele următoare, iar avocatul Estrin a explicat că o poate face pe un motiv de principiu, „dacă el consideră că sunt persoane de risc ridicat pentru interesul public”. Aceasta ar fi cea mai limpede justificare folosită dacă Novak va fi deportat.

Novak Djokovic și controversa principală

În documentele prezentate de Djokovic și care au fost prezentate luni la tribunal, se află și notificarea medicală că testul PCR făcut de jucător este pozitiv. Aceasta are data de 16 decembrie, ora 13:05 pentru prelevarea probei și 20:19 pentru comunicarea rezultatului. 

Rămâne întrebarea cum a participat jucătorul la câteva evenimente publice pe 17 și 18 decembrie, chiar fără mască, știind că este infectat cu coronavirus?

Când li s-a adresat această întrebare, membrii familiei Djokovici au declarat încheiată conferința de presă de la Belgrad.

Citește și alte știri despre Novak Djokovic:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.