Liga 1

Adevăratul motiv al transferului lui Ionel Ganea la Bistrița, dezvăluit: „Mi-a promis 3 puncte la meciul direct”

Ionel Ganea

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 12 ianuarie 2022

Invitat în emisiunea GSP Live, Sandu Boc (75 de ani), fostul fundaș al celor de la Petrolul, Dinamo, Sportul, Rapid și Craiova, a dezvăluit un episod petrecut pe vremea când era președintele la Craiova și l-a cedat pe Ionel Ganea la Gloria Bistița pentru promisiunea că la următorul meci va fi „răsplătit” cu 3 puncte.

Totul se petrecea în 1997, atunci când Sandu Boc a venit la Craiova ca președinte. Antrenor atunci la olteni era Ilie Balaci, iar Ionel Ganea era atacantul echipei. 

Boc a dezvăluit că Balaci l-a rugat să-l dea afară pe Ganea de la echipă, acesta găsind o rezolvare la Bistrița, acolo unde Jean Pădureanu i-a promis că îi va da victoria la meciul următor, dacă Ganea este cedat gratis.

Sandu Boc: „Pădureanu n-avea bani de dat și a zis să îl dau pe gratis că-mi dă el 3 puncte”

>

„Când m-am dus la Craiova președinte i l-am dat pe Ionel Ganea gratis lui Jean Pădureanu la Bistrița ca să-mi dea 3 puncte când mergem să jucăm la ei... La Craiova la echipă era antrenor Ilie Balaci. M-a chemat și mi-a zis „Sandule, te rog dă-l afară și din oraș!». 

Ganea mai avea de primit 5.000 de dolari de la Ilinca (n.r. - George Ilinca, acționarul de la acea vreme al oltenilor). A venit cu familia la club, s-a așezat la birou și a zis «Eu nu plec de aici!». I-am zis apoi «Băi Ganezule, nu am de unde să-ți dau banii ăștia, stai să vedem». Și l-am sunat pe Pădureanu, a zis să i-l dau lui. 

N-avea bani de dat și a zis să îl dau gratis că-mi dă el 3 puncte (n.r. - la următorul meci direct). Și l-am dus la Bistrița. Am luat eu 5 jucători de la mine, nea Jan 5 de la el, ne-am întâlnit într-un parc. A doua zi, meci egal, 1-1. Nu mi-a mai dat puncte. Dar mi-a aranjat alte 3 puncte la o echipă, o indirectă și tot a rezolvat”, a declarat Sandu Boc la GSP Live.

La Bistrița, Ganea a evolua timp de două sezoane, atacantul făcând pasul apoi la Rapid

Citește alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.