Campionate

Șahtior, alt atac la Lucescu. Transferă un jucător de la Ajax cu 18 milioane » Va deveni al 12-lea brazilian din echipă

David Neres (centru), bucurându-se după marcarea unui gol Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 12 ianuarie 2022

Șahtior Donețk e foarte aproape de a-l cumpăra pe David Neres, extrema de 24 de ani a lui Ajax, pentru care „minerii” vor plăti 18 milioane de euro.

Triplul triumf al lui Mircea Lucescu sezonul trecut, cu Dinamo Kiev, campionat-cupă-supercupă în Ucraina, l-a înverșunat pe Rinat Ahmetov. 

Patronul lui Șahtior a schimbat antrenorul în vară, italianul De Zerbi în locul portughezului Castro, cheltuind numai la începutul sezonului 46 de milioane de euro pentru transferuri. Acum, se implică iar în mercato. Mai vrea un jucător bun în ofensivă.

David Neres, esențial la Ajax în 2019, la un pas de finala Ligii

După ce a încercat să-l cumpere pe atacantul argentinian Julián Álvarez, 22 de ani, revelația lui River Plate, ”milionarii” refuzând oferta de 20 de milioane a „minerilor”, Ahmetov e foarte aproape să-l ia pe David Neres, 24 de ani, extrema lui Ajax. 

15 milioane de euroa plătit Ajax pentru a-l cumpăra pe David Neres de la São Paulo, în ianuarie 2017; acum îl vinde cu 18 milioane

Unul dintre jucătorii esențiali ai olandezilor în 2018-2019, când „lăncierii” au fost la câteva zeci de secunde de calificarea în finala Ligii Campionilor, dar care și-a pierdut locul de titular în ultimele trei stagiuni din cauza accidentărilor, Neres ar intenționa să părăsească Amsterdam.

Jurnaliștii batavi susțin că Neres va semna pe patru ani și jumătate cu Șahtior, care va plăti 18 milioane de euro, plus 15% din suma încasată la viitorul transfer. Va fi al 12-lea brazilian din lotul lui De Zerbi.

46 de goluria marcat David Neres în 172 de meciuri jucate în toate competițiile în cinci ani la Amsterdam (7 selecții, un gol pentru Brazilia)

VIDEO Cele mai bune momente ale lui David Neres în tricoul celor de la Ajax

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.