Campionate

Aston Villa, aproape de un nou transfer, după ce l-a adus pe Coutinho!

Lucas Digne// Foto-IMAGO / Shutterstock

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 12 January 2022

După ce a rezolvat împrumutul lui Philippe Coutinho (29 de ani) de la Barcelona, Aston Villa mai face un transfer important. Echipa pregătită de Steven Gerrard s-a înțeles cu Everton pentru fundașul stânga, Lucas Digne (28 de ani).

Jucătorul francez, care mai avea trei ani și jumătate de contract cu Everton, le-a transmis șefilor de pe Goodison Park că vrea să plece de la echipă luna aceasta.

După câteva zile de negocieri intense, Villa a reușit să le ia fața lui Chelsea, Newcastle și West Ham și s-a înțeles cu Everton în schimbul sumei de 25 de milioane de lire sterline, informează SkySports. 

Aston Villa, aproape de un nou transfer, după ce l-a adus pe Coutinho

În cursul zilei de miercuri, Digne va efectua vizita medicală la Birmingham, iar apoi va semna contractul, potrivit sursei menționate anterior.

Aducerea fundașului stânga reprezintă a doua mutare a iernii pentru Aston Villa, care l-au mai transferat pe Philippe Coutinho în urmă cu aproape o săptămână. Lucas Digne și-a pierdut locul în echipă, la Everton, după un conflict cu antrenorul Rafa Benitez.

Fostul jucător al lui Mircea Lucescu, înlocuitorul lui Digne

Everton i-a găsit deja înlocuitor lui Digne. Englezii l-au semnat pe internaționalul ucrainean Vitaliy Mykolenko, fostul elev al lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev.

Digne a bifat 15 meciuri în tricoul lui Everton în acest sezon și a reușit să marcheze o singură dată. 

Philippe Coutinho, împrumutat la Aston Villa

După 4 ani, mijlocașul brazilian revine în campionatul Angliei. Barcelona și Aston Villa s-au înțeles în privința unui împrumut până la finalul sezonului.

Aston Villa va plăti cea mai mare parte a salariului pe care Coutinho îl încasa de la Barcelona. Catalanii îi achitau în jur de 240.000 euro săptămânal. Barcelona și Aston Villa s-au înțeles și în privința unei opțiuni de cumpărare definitivă a lui Coutinho, la finalul împrumutului.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.