Liga 1

Vladimir Screciu, la ceas aniversar: „Visez să port banderola de căpitan și la Campionatul European de anul viitor”

Vladimir Screciu, la ceas aniversar: „Visez să port banderola de căpitan și la Campionatul European de anul viitor”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 13 ianuarie 2022

Fundașul Universității Craiova, Vladimir Screciu, a împlinit astăzi 22 de ani, iar la ceas aniversar a oferit un interviu în exclusivitate pentru pagina de Facebook a clubului din Bănie.

Acesta a dezvăluit care a fost cel dintâi moment care l-a determinat să se apuce de fotbal, care este cea mai frumoasă amintire a lui 2021, dar și care sunt planurile pentru anul ce tocmai a început.

Screciu: „Acea minge mi-a deschis drumul către fotbal”

Jucătorul juveților a povestit care a fost cel mai frumos cadou pe care l-a primit de ziua sa, de-a lungul anilor, și este convins că acel dar l-a determinat să aleagă cariera de fotbalist.

„Din câte îmi amintesc, am primit o minge de la familia mea, când aveam o vârstă fragedă. Și cred că acea minge mi-a deschis drumul către fotbal”, a afirmat Screciu.

Golul din finala Cupei, punctul de referință pentru 2021

Screciu a fost marcatorul golului victoriei în finala Cupei României de anul trecut. Craiova a condus din debutul partidei, dar retrogradata Astra Giurgiu a întors tabela în favoarea sa, iar misiunea oltenilor a devenit una complicată. Cu momentul de geniu al lui Nistor și cu inspirația lui Screciu, băieții antrenați pe atunci de grecul Ouzounidis s-au impus după minutele de prelungiri, trecându-și în cont un nou trofeu după precedentul obținut în 2018. Pentru tânărul Screciu, golul marcat atunci rămâne cea mai frumoasă amintire a anului recent încheiat:

„Pentru mine, pe plan personal, golul marcat în finala Cupei României este cea mai frumoasă amintire a anului trecut. Fiind primul meu gol oficial, n-am știut cum să mă manifest, am simțit nevoia să împărtășesc asta cu suporterii. Pe planul echipei, cea mai frumoasă amintire este că am câștigat Cupa și Supercupa”, a adăugat Screciu.

Anul 2022, noi provocări

În încheiere, Vladimir Screciu a declarat care sunt dorințele și așteptările de la noul an și a avut totodată un mesaj de mulțumire pentru fanii din sudul țării:

„Pentru 2022, așteptările sunt destul de mari, sper să câștigăm mai multe trofee decât am făcut-o în 2021 și asta depinde doar de noi. Visez să port banderola de căpitan și la Campionatul European de anul viitor. Este o mândrie, pentru mine, să port banderola reprezentativei naționalei U21. 

Vă mulțumesc foarte mult pentru mesaje! Sper să fiți alături de noi, cum ați făcut-o până acum”, a încheiat fundașul Craiovei.

Despre Vladimir Screciu

Născut la Corabia, în orașul marelui Ion Oblemenco, Vladimir Screciu a învățat „ABC-ul” fotbalului la Craiova, acolo unde a evoluat până în 2018. După câștigarea Cupei României în fața celor de la Hermannstadt, în mai 2018, Screciu a fost vândut la doar 18 ani în campionatul Belgiei, la Genk, acolo unde nu a prins niciun minut din cauza unei grave accidentări. În anul 2020 a revenit la Craiova și mai are contract cu formația din Bănie până în vara lui 2025.

20de partide a strâns în actuala stagiune jucătorul oltean

850.000 de euroeste cota de piață a lui Screciu, potrivit Transfermarkt

Articol de Maria Olteanu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.