Campionate

Patrice Evra a vorbit despre tensiunile de la naționala Franței. Zidane și Lizarazu, în prim-plan: „Au fost răi”

Patrice Evra a vorbit despre tensiunile de la naționala Franței. Zidane și Lizarazu, în prim-plan: „Au fost răi”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 13 January 2022

Patrice Evra (40 de ani) a vorbit despre tensiunile din vestiarul naționalei Franței, în trecut. 

Fostul fundaș stânga a declarat că a existat un conflict între generații în perioada primelor sale meciuri pentru reprezentativa ”Cocoșului galic”. Evra a povestit două episoade de acest fel, cu Bixente Lizarazu și Zinédine Zidane în prim-plan.

Lizarazu și Evra nu și-au vorbit niciodată

În mai 2004, Evra bifa prima din cele 81 de selecții pentru naționala Franței. Atunci, Thierry Henry l-a prezentat colegilor drept ”noul fundaș stânga al naționalei Franței”. Afirmația nu i-a picat deloc bine titularului pe postul respectiv de la acea vreme, Bixente Lizarazu, campion mondial cu Franța în 1998.

„Thierry (Henry), înainte ca eu să-l cunosc efectiv pe Lizarazu, i-a spus că următoarea generație este deja aici. Liza s-a uitat la mine și mi-a zis: ”Ți-au spus că m-am retras?!”. Data următoare am intrat, l-am salutat, el nu m-a salutat. Nu am nicio problemă cu Liza. Am jucat pe același post și îi respect foarte mult cariera. Thierry a făcut o glumă care nu a picat bine. Așa s-a întâmplat… după, nu am discutat niciodată cu Liza” a declarat Evra la RmcSport, într-o emisiune moderată de un alt fost internațional francez, Jérôme Rothen.

Rothen, ignorat la rândul său de Zinedine Zidane

Fostul jucător al lui Paris Saint-Germain, Jérôme Rothen (43 de ani), gazda emisiunii la care a participat Evra, a avut la rândul său o primire ostilă în vestiarul naționalei Franței. Acesta a fost ignorat complet de Zinedine Zidane.

“Își făcea recuperarea și Jérôme a mers să-l salute. Zizou nici nu l-a luat în calcul! (Râde). Mi-am spus: ‘Bine ai venit!’. E adevărat că au fost răi”, și-a amintit amuzat Evra.

”Eu, când vin jucători tineri, îi iau sub aripa mea și îi sfătuiesc. Ei aveau o atitudine de felul: Naționala Franței este a noastră și nu este loc pentru tine” a adăugat Rothen.

13selecții a bifat Rothen pentru naționala de fotbal a Franței

Articol de Damian Neamțu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.