Tenis

CTP, comentariu pentru GSP despre anularea vizei lui Djokovic: „Nu-l mai pot privi jucând. E o desfășurare ireală de evenimente!”

Cristian Tudor Popescu

Articol de Daniel Grigore  —  vineri, 14 ianuarie 2022

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (65 de ani) a comentat știrea momentului din sportul mondial: ministrul Imigrării din Australia a decis să-i anuleze viza lui Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP), astfel că prezența sârbului la Australian Open este foarte puțin probabilă. 

Admirator declarat al lui Djokovic, CTP spune că nu va mai primi meciurile sârbului în urma evenimentelor din ultima săptămână. 

Jurnalistul care semnează și în GSP articole de opinie a enumerat „colecția de gesturi josnice” comise de liderul ATP în perioada recentă și a descris comportamentul acestuia ca fiind unul „de laș”.

CTP, după anularea vizei lui Novak Djokovic: „Nu înțeleg de ce nu pleacă acasă” 

„Nu pot decât să o citez pe marea Martina Navratilova, care spune că nu înțelege de ce Djokovic nu pleacă acasă. Asta e tot ce a mai rămas de spus. Văd că discuțiile continuă, că vrea să joace... vi-l puteți imagina pe Djokovic jucând în condițiile astea?

Eu, în calitate de comentator și iubitor de tenis, de admirator al lui Novak Djokovic - chiar am scris imediat după Roland Garros că este cel mai bun jucător al tuturor timpurilor, potrivit statisticilor - vă spun că acum nu îl mai pot privi jucând pe Novak Djokovic.

Este o desfășurare ireală de evenimente. Acum două săptămâni așteptam cu toții să vedem cum încearcă Djokovic să obțină al 21-lea Grand Slam și acum ne regăsim în această situație creată exclusiv de Novak Djokovic. Nu mi-am imaginat că poate aduna o asemenea colecție de gesturi josnice. 

A mințit, a comis - potrivit prim-ministrului sârb, o infracțiune gravă -, prin faptul că a participat la evenimente publice chiar cu copiii după ce fusese depistat pozitiv pentru COVID. Dacă fusese pozitiv, dacă acel test este valabil, altfel ar fi vorba de un fals. 

Apoi a mințit în legătură cu deplasările sale din ultima perioadă în declarația din Australia și ulterior a venit gestul care pe mine care m-a șocat cel mai tare: când fanii săi descreierați s-au năpustit asupra acelei mașini la Melbourne, în care au crezut că era sârbul, și s-au încăierat cu polițiștii, Novak nu a ieșit să le spună oamenilor să meargă acasă, să lase justiția să-și facă datoria, că nu cu violență se rezolvă așa ceva

Nu, a trimis un comunicat în care le mulțumea acestor huligani. Nu se mai poate comenta nimic după așa ceva”, a spus CTP pentru GSP.ro. 

Este o mare pată pentru sportul mondial, Djokovic este cine este pentru tenis, un model pentru tinerii din întreaga lume, fie că vrea, fie că nu, și a ales să facă ceea ce a făcut. Pare că zăcea în el toată această atitudine. 

A existat și o doză de lașitate la Nole, marele luptător. Comportamentul lui din toată această perioadă este de laș. Nu a ieșit public, așa cum o putea face. Era firesc, de bun simț și moral ca el să iasă și să explice niște lucruri. 

Aproape că ar fi fost o atitudine mai cinstită să spună de la bun început: «Dom'ne, nu mă vaccinez, nu vreau să fac asta din considerente personale. Asta este». 

- Cristian Tudor Popescu pentru GSP.ro

CTP: „De la ridicol, la grotesc”

Referitor la intenția avocaților lui Djokovic, care plănuiesc să conteste în instanță decizia de anulare a vizei, CTP a spus: 

Deja se ajunge de la ridicol la grotesc prin acest nou demers făcut de Novak Djokovic. Totuși, mă pricep la tenis, trăiesc aici de mai bine de jumătate de veac. Este o desfășurare pe care nu aș fi anticipat-o niciodată, una dintre cele mai mari surprize din istoria sportului. Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată în istoria tenisului, poate în istoria sportului!”. 

Mai multe știri despre Novak Djokovic:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.