Handbal

Super-transfer reușit de CSM București! » „Tigroaicele” au adus o campioană mondială, europeană și olimpică

Kalidiatou Niakate Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 14 ianuarie 2022

După ce i-a prelungit contractul Cristinei Neagu, CSM București a mai reușit o nouă lovitură pe piaţa transferurilor. „Tigroaicele” au reușit transferul handbalistei Kalidiatou Niakate (26 de ani), de la Brest Bretagne Handball, campioană olimpică, europeană şi mondială cu selecţionata Franţei.

Anunțul a venit pe pagina oficială a echipei de handabl din Capitală, interul stânga urmând a evolua pentru CSM București în următoarele două sezoane. Aceasta i se va alătura lotului condus de Adrian Vasile abia în vară.

Clubul Sportiv Municipal București are plăcerea să anunțe un nou transfer de marcă pentru echipa noastră feminină de handbal! Și nu este vorba despre un transfer oarecare! CSM București a obținut semnătura jucătoarei Kalidiatou Niakaté, interul-stânga de 26 de ani (1,77 m, 72 kg), campioană europeană, mondială și olimpică cu naționala Franței, componentă de bază a echipei Brest Bretagne Handball, adversară a tigroaicelor în actuala ediție e DELO EHF Champions League! Kalidiatou Niakaté a semnat cu CSM București un contract pe doi ani, valabil din sezonul viitor, 2022-2023
-comunicat CSM București

Kalidiatou Niakate, noua jucătoare a celor de la CSM București

Născută la Paris, în 15 martie 1995, Kalidiatou Niakaté a început handbalul la Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), unde locuia alături de familia sa. O etapă importantă a junioratului său a fost reprezentată și de perioada petrecută la Châtenay-Malabry. A urmat, la 16 ani, pasul către Issy-Paris Hand, unde a și semnat primul său contract profesionist. 

În 2017 a semnat cu Nantes, pentru ca după doar doi ani, Kalidiatou Niakaté să accepte oferta celor de la Brest Bretagne Handball. Kalidiatou Niakaté a debutat în naționala Franței în 9 octombrie 2014 într-o partidă cu Danemarca! Au urmat ani de vis în tricoul primei reprezentative a Franței. 

Kalidiatou a făcut parte din echipa Franței care a cucerit, în ordine, titlul mondial (2018), titlul european (2019) și tiltul olimpic (2021)! În actualul sezon al Ligii Campionilor, CSM București și Brest s-au întâlnit la București, în 30 octombrie.

Formația franceză s-a impus la limită, scor 30-29, într-o partidă care a constituit un duel între Cristina Neagu și Kalidiatou Niakaté. Ambele au înscris câte zece goluri, fiind cele mai bune marcatoarea ale meciului. Brest și CSM București se vor reîntâlni în Liga Campionilor miercuri, 19 ianuarie 2022, la „Brest Arena” din Brest!

Citește alte știri din handbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.