Campionate

Ce a însemnat pentru PSG transferul lui Messi » Sume uluitoare aduse de Leo

Leo Messi Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 14 ianuarie 2022

Leo Messi (34 de ani) a adus 8 sponsori noi PSG-ului. Parizienii au înregistrat în 2021 venituri cu 10% mai mari față de anul precedent!

În 16 meciuri la Paris, Messi a reușit 6 goluri și 5 pase decisive. Cifrele din teren nu strălucesc, dar aura comercială a argentinianului nu a dezamăgit. 

Leo Messi, magnet de sponsori pentru PSG

PSG a atras 8 noi sponsori cu Messi în echipă și a actualizat alte înțelegeri avantajoase, notează AS. „În 2021, creșterea veniturilor noastre va fi semnificativă, cu siguranță cu peste 10% mai mare față de 2020”, a declarat Marc Armstrong, directorul de sponsorizări al PSG-ului. 

După 10 august 2021, când Messi a semnat cu parizienii, 8 nume uriașe s-au alăturat grupării de pe Parc des Princes:

  • DIOR (modă)
  • Autohero (industria auto)
  • Crypto.com (criptomonede)
  • Gorillas (livrări)
  • Smart Good Things, Volt, Big Cola, Sports Water (băuturi)

„Sunt sponsorizări interesante, aduc câteva milioane de euro. Principalii sponsori sunt însă Nike-Jordan și Accor”, spune Vincent Chaudel, specialist în marketing sportiv. Potrivit acestuia, PSG a câștigat 15 milioane de urmăritori pe rețelele de socializare numai datorită venirii lui Messi în Franța!

235 de milioane de euro(54% din veniturile totale) a încasat PSG în 2020 doar din surse comerciale

1 milion de tricouria vândut PSG în 2021 (preț standard: 140 de euro). Se estimează că Messi a contribuit din plin la creșterea vânzărilor față de 2020, între 30% și 40%

36 de milioane de euro/anualeste salariul lui Messi la Paris

Leo Messi, primele declarații după ce a avut Covid-19

Messi a avut o primă reacție după ce la începutul anului a fost depistat pozitiv cu coronavirus, lucru care l-a scos din circuit pentru primele meciuri ale parizienilor din ianuarie.

„Bună seara! După cum știți, am avut COVID-19 și vreau să vă mulțumesc pentru toate mesajele primite și să vă anunț că mi-a luat mai mult decât credeam să mă fac bine, dar sunt aproape recuperat și abia aștept să revin pe teren. 

M-am antrenat zilele astea pentru a ajunge din nou la 100%. Se anunță provocări frumoase în acest an și sper să ne vedem cât mai curând. Mulțumesc!”, a fost mesajul lui Messi.

Cele mai bune momente ale lui Messi în tricoul PSG-ului:

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.