Fotbal   •   Liga 1   •   RAPID

Rapid vrea să rivalizeze cu FCSB » Se implică omul de afaceri cu o avere de 100 de milioane de euro

Dan Șucu // FOTO: protv.ro.

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu   —  sâmbătă, 15 ianuarie 2022

Rapid va rivaliza cu Farul și cu FCSB la juniori, după ce l-a atras în plan și pe Dan Șucu, proprietarul Mobexpert.

Rapid a lipsit de tot din fotbal timp de un an, după falimentarea vechiului club, și a repornit din liga a patra, dar tot chinul vișiniilor pare să merite acum. Echipa luptă pentru un loc în play-off deși e nou-promovată în „A", societatea reușește să fie stabilă economic fără să se înhame la cheltuieli foarte mari.

Stadionul nou din Grant a fost inaugurat oficial și va putea fi folosit în curând, după parcurgerea unor formalități birocratice.

Giuleștenii își organizează și un centru de tineret care ar trebui să devină unul de top, la nivelul la care se află acum Farul și FCSB, cluburile care au investit cel mai mult în sectorul acesta. 


Departamentul pentru juniori e realizat într-un parteneriat cu Dan Șucu, proprietarul Mobexpert. Pasionat de fotbal, Șucu avea de gând să investească într-un club pentru juniori și a fost atras de asocierea cu Rapidul datorită numelui care-i convinge mai ușor pe copii. 

Se ocupă Maftei și Răduță

El a achiziționat două baze sportive, Coresi și Constructorul. Prima este deja în niște condiții bune și e folosită și de seniorii vișiniilor, și de grupele de copii. A doua va fi amenajată și rezervată doar juniorilor. Numai pentru cumpărarea terenurilor, Șucu a plătit 5 milioane de euro. 

Daniel Niculae, președintele Rapidului, a schimbat și conducerea centrului de tineret. De copii se ocupă acum Vasile Maftei și Gabi Răduță. Maftei, o glorie a giuleștenilor, a lucrat ca secund al lui Bogdan Andone după ce s-a retras din cariera de jucător.


Răduță a condus departamentul pentru tineret de la Dinamo în perioada în care Negoiță a fost patronul roș-albilor. Rezultatele din mandatul lui au fost bune, „câinii" au fost rivalii principali ai lui Hagi și au reușit să-i mai „sufle" trofee de campioni în competițiile „under". 

În primul rând, Rapid nu a lipsit niciodată din fotbalul românesc. Se ignoră existența AFC Rapid, chiar din 2016, când ne-am înscris în Liga a 5-a, pe care am și câștigat-o, chiar din acel prim sezon. Echipa era pregătită de antrenorii principali Silvian Dobre si de Mihai Iosif. 



În plus, în ceea ce-i privește pe cei de la Rapid 1923, situația mărcilor e încă incertă. Curtea de Apel București le-a dat dreptul și lor, dar și nouă, să folosim marca aceea cu vulturul. Iar cazul este pe rol și în acest an se va rezolva definitiv. 



Apoi, de unde atâta stabilitate financiară?, că ei declară datorii în fiecare an. Să nu mai vorbim că și acum au procese pe rol cu restanțe la diverși jucători sau la firme și alte instituții. 



În goană după imagine și răspândire a informațiilor false, ei spun că sunt Rapid și că au o asociere cu domnul Șucu, care ar fi onorantă pentru oricine. Noi am vorbit cu domnul Marius Zamfir, reprezentantul domnului Dan Șucu, și i-am explicat că acel Centru de Copii și Juniori al lor nu va putea avea niciodată personalitate juridică. Așa că acest presupus proiect e încă în stand by, până la definitivarea situației mărcilor. 



În fine, așa cum a decis CNA în cazurile Steaua și Craiova, ei ar trebui să fie prezentați ca Rapid 1923, așa cum și figurează în acte, nu Rapid simplu. Noi avem certificat de înregistrare original, de la Ministerul Justiției, din 2001, că ne numim Fotbal Club Rapid.



- Horia Manoliu, președite executiv AFC Rapid

100 de milioane de euroeste averea estimată a lui Dan Şucu

VIDEO Rapid o învinge pe Rukow în amicalul din Turcia, 2-1 » Debut pentru Onea și dublă Sefer

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.