Campionate

Andriy Shevchenko, demis după doar 2 luni de Genoa » Bilanţul dezamăgitor al ucraineanului

Andriy Shevchenko

Articol de Adrian Duţă  —  sâmbătă, 15 ianuarie 2022

Andriy Shevchenko (45 de ani), fostul mare fotbalist și actual antrenor, a fost demis de Genoa după doar 2 luni.

Aventura antrenorului ucrainean în Serie A s-a încheiat prematur, după 11 partide în care a stat pe banca celor de la Genoa. Înainte de a antrena în Italia, Shevchenko a fost selecționerul Ucrainei, echipă pe care a dus-o în sferturile de finală la Euro 2020.

Shevchenko, demis de Genoa după 2 luni

Ucraineanul a debutat pe banca celor de la Genoa pe 21 noiembrie, cu o înfrângere în fața Romei, scor 0-2. Au urmat alte 8 partide de campionat fără victorie, cu doar 3 puncte obținute.

Shevchenko a avut o sarcină dificilă, și anume redresarea unei echipe aflate în degringoladă. Înainte de angajarea antrenorului ucrainean, Genoa obținuse un singur succes în primele 12 etape de campionat și ocupa poziția a 19-a în clasament.

Sub comanda lui Shevchenko, Genoa a câștigat un singur meci din 11 disputate, 1-0 cu Salernitana în Cupa Italiei. Echipa este în continuare în pericol să retrogradeze, iar ultima înfrângere din campionat, 0-1 cu Spezia, i-a fost fatală lui „Sheva”. 

Genoa a rămas pe locul 19 în Serie A, cu 12 puncte după 21 de etape. Venezia este prima echipă aflată deasupra liniei retrogradării, cu 17 puncte în 20 de meciuri disputate.

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN FOTBALUL INTERNAŢIONAL: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.