Nationala

Gică Popescu e contrariat de situația echipei naționale: „De ce refuză antrenorii? Nu vor să lucreze cu conducerea FRF?”

Gică Popescu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 15 ianuarie 2022

Gică Popescu (54 de ani) este contrariat de refuzurile pe bandă rulantă pe care FRF le primește din partea antrenorilor cărora le propune postul de selecționer al primei reprezentative.

După expirarea contractului dintre FRF și Rădoi, conducerea Federației i-a propus lui Mirel o nouă înțelegere, dar oferta a fost refuzată de antrenor. Ulterior, FRF i-a abordat pe Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, de fiecare dată fără succes. În ultima săptămână s-a negociat cu Ladislau Boloni, dar cele două părți nu par tocmai aproape de a bate palma.

Gică Popescu, fost internațional cu 115 meciuri în „tricolor”, spune că situația este ciudată, având în vedere că pregătirea echipei naționale ar trebui să fie „mândria oricărui antrenor”.

Gică Popescu: „De ce e refuzată naționala? Nu vor să lucreze cu conducerea FRF?”

„Situația este foarte ciudată. Este al 5-lea antrenor care refuză echipa națională. Trebuie întrebat de ce. Până la urmă, să ai echipa națională în CV ar trebui să fie mândria oricărui antrenor. Echipa națională e vitrina de lux a oricărui jucător și ar trebui să fie și a oricărui antrenor. Nu știu de ce refuză antrenorii, probabil că trebuie vorbit cu fiecare în parte pentru a înțelege.

Antrenorii care au fost ofertați să preia echipa națională nu sunt antrenori cărora să le fie teamă de ceva. Sunt foști jucători care au avut performanțe la nivel de echipă națională. Întrebarea este de ce refuză acești antrenori, nu vor să antreneze naționala sau nu vor să lucreze cu actuala conducere a Federației?”, a spus „Baciul” la Pro X.

Echipa națională este oglinda fotbalului din orice țară, cu toții dorim la echipa națională să ne reprezinte la cel mai înalt nivel în competițiile internaționale. 

Dorim ca echipa națională să înceapă să se califice la turneele finale, până la urmă asta ne dorim, să avem naționala prezentă la turneele finale, ceea ce nu se întâmplă de foarte mulți ani. Adversarii au început să aibă încrederea că pot câștiga oricând vin la București, iar pierderea respectului este cel mai periculos lucru în sport.

- Gică Popescu

Mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.