Tenis

Muguruza, îngrijorată de situația lui Shuai Peng: „Va fi foarte greu să aflăm adevărul”

Muguruza, îngrijorată de situația lui Shuai Peng: „Va fi foarte greu să aflăm adevărul”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 15 January 2022

Garbine Muguruza (28 de ani), numărul 3 WTA, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația lui Shuai Peng, tenismena din China care a dispărut din viața publică la sfârșitul anului trecut.

Peng a dezvăluit pe rețelele sociale că a fost agresată sexual de vicepremierul Chinei, Zhang Gaoli. Postarea sportivei a fost imediat ștearsă, iar Shuai Peng a dispărut apoi din viața publică. Lumea tenisului s-a arătat îngrijorată, iar trei săptămâni mai târziu, Peng a reapărut și a spus că a fost înțeleasă greșit. După acest eveniment, jucătoarea de tenis a dispărut din nou.

În consecință, WTA a anunțat în decembrie că suspendă toate turneele care urmau să se dispute în China.

Muguruza, îngrijorată de situația lui Shuai Peng

Shuai Peng

Sportiva spaniolă a vorbit înaintea startului Australian Open și a abordat și subiectul dispariției lui Shuai Peng: „Va fi foarte greu să știm adevărul, iar ei îi va fi dificil să vorbească. Nu știu dacă vom afla ceva despre asta. China este o țară dificil de abordat. Simt că stăm pe loc. La început părea ceva de moment, dar încă nu știm ce se întâmplă.”

Muguruza a felicitat decizia WTA de a suspenda turneele din China: „Cred că WTA a procedat foarte bine. Au dat dovadă de curaj și de caracter”.

Articol de Adrian Duță

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.