Liga 1

Octavian Popescu, „victima” revenirii lui Florinel Coman: „Am discutat cu el despre asta”

Florinel Coman și Octavian Popescu // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 15 ianuarie 2022

Mihai Stoica (56 de ani), managerul general de la FCSB, anunță că Octavian Popescu (19) va evolua în banda dreaptă a atacului odată cu revenirea lui Florinel Coman (23) în primul 11. 

Revenirea lui Florinel Coman, absent în cea mai mare parte a actualului sezon din cauza unei accidentări, va provoca schimbări în echipa de start a vicecampioanei. Un indiciu a fost oferit astăzi, la amicalul cu CS Mioveni, în care Octavian Popescu a început ca extremă dreapta, iar Florinel Coman în partea stângă.

Dacă cei doi rămân sănătoși, se pare că aceasta va fi configurația atacului și de acum înainte. Mihai Stoica a anunțat că a discutat deja cu Octavian Popescu în acest sens și îl consideră pe tânărul fotbalist capabil să aibă evoluții bune și-n dreapta, deși el este mijlocaș stânga de meserie. 

Mihai Stoica: „Coman nu poate juca în dreapta, Octavian Popescu se descurcă fără probleme”

„Coman nu poate să joace în dreapta, Octavian da, se descurcă fără niciun fel de problemă. Am bătut-o pe CFR, 3-0, cu Octavian în partea dreaptă și Coman în stânga. Coman a mai jucat #9 la juniori, a fost încercat și la noi, dar nu e de acolo. Este atacant lateral stânga, indiscutabil.

Sigur, lui Popescu îi convine mai mult în stânga, dar chiar am discutat despre asta cu el. I-am spus: «trebuie să fii la fel de bun și în partea dreaptă».

El e un jucător dezechilibrant, nu e liniar. OK, n-are explozia lui Coman, deși viteza o are mai bună. Va putea juca și acolo, fără niciun fel de problemă. Dacă rămânem în 4-3-3, poate juca și inter, pentru că are viziune. Există jucători care pot juca doar ca atacanți laterali, dar jucători care pot fi și interi”, a spus MM Stoica la Telekom Sport. 

Cu CFR vor juca fotbaliștii care sunt 100%. Nu e un meci pe care să-l joci cu numele, e meci în care va fi luptă mare.

- Mihai Stoica, manager general FCSB

Asta înseamnă că Andrei Cordea, adesea titular în banda dreaptă a atacului celor de la FCSB, iese din schemă. 

Cum va arăta formula standard a vicecampioanei: A. Vlad - Crețu, Vinicius, Miron, Radunovic - Olaru, Șut, Fl. Tănase - Oct. Popescu, Keșeru, Coman 

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.