Nationala

Un antrenor din Liga 1 surprinde cu o propunere pentru FRF: „Echipa națională are nevoie de doi antrenori”

Un antrenor din Liga 1 surprinde cu o propunere pentru FRF: „Echipa națională are nevoie de doi antrenori”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 15 January 2022

După ce Mirel Rădoi a plecat de la cârma primei reprezentative în urma rezultatelor nesatisfăcătoare pe care le-a obținut, oficialii de la FRF nu i-au găsit încă acestuia înlocuitor.

Șefii federației caută de două luni soluția cea mai potrivită pentru a prelua banca tricolorilor, dar nici la această oră nu s-a ajuns la un numitor comun cu cei care au fost ofertați. Tratativele cu Ladislau Boloni (68 de ani) au intrat în impas, iar în acest context Emil Săndoi (56 de ani), tehnicianul celor de la Chindia Târgoviște, vine cu o propunere pentru Burleanu&Co.

Un antrenor din Liga 1 propune un cuplu la echipa națională

Antrenorul Chindiei, Emil Săndoi, surprinde și declară că nu ar fi de ignorat ideea conform căreia prima reprezentativă să fie condusă de un cuplu de antrenori.

„Boloni, Mutu și Edi Iordănescu sunt trei nume grele. Cred că sunt trei soluții cât se poate de viabile. Poate echipa națională are nevoie de doi antrenori: unul cu experiență și unul la început de drum. 

Nu știu, asta n-am cum să știu (n.r. întrebat care ar fi cuplul ideal). Au mai fost situații în campionatul nostru, am fost și eu implicat alături de Sorin Cârțu. Împreună am făcut un cuplu cât se poate de bun, chiar dacă el a jucat atacant și eu fundaș central. Dacă vă aduceți aminte, echipa (n.r. Craiova) a avut vreo 19 etape fără înfrângere în perioada aia. De ce nu? Poate să fie și asta o soluție”, a declarat Emil Săndoi, la revenirea din cantonamentul din Antalya.

Islanda este un astfel de exemplu

Selecționata Islandei este un caz concret de națională condusă de pe margine de doi antrenori. Cuplul Lars Lagerback - Heimir Hallgrimsson a fost pe bancă la EURO 2016.

25 martieeste ziua în care România va susține primul test din 2022, contra Greciei, într-o partidă amicală ce se va desfășura în Ghencea

Programul României în Liga Națiunilor:

  • 4 iunie 2022: Muntenegru – România
  • 7 iunie 2022: Bosnia şi Herţegovina – România
  • 11 iunie 2022: România – Finlanda
  • 14 iunie 2022: România – Muntenegru
  • 23 septembrie 2022: Finlanda – România
  • 26 septembrie 2022: România – Bosnia şi Herţegovina

Articol de Maria Olteanu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.