Tenis

Ministrul Imigrării din Australia salută decizia de a-l deporta pe Djokovic: „Toată țara a făcut un efort considerabil ca să ajungem aici”

Novak Djokovic

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 16 ianuarie 2022

Alex Hawke, ministrul Imigrării din Australia, cel care i-a anulat viza lui Novak Djokovic, a reacționat după ce Curtea Federală a respins apelul sârbului, menținând decizia sa. 

Vineri ministrul Alex Hawke și-a folosit puterea excepțională de decizie și i-a anulat viza lui Novak Djokoic. Sârbul făcut cotestație, iar cazul a ajuns la Curtea Federală. Nole nu a avut însă câștig de cauză și va trebui să părăsească țara și să rateze primul Grand Slam din 2022.

Alex Hawke: „Salut decizia unanimă de astăzi a Curții Federale din Australia”

Hawke a reacționat la scurt timp după finalul procesului.

„Salut decizia unanimă de astăzi a Curții Federale din Australia de a menține decizia mea de a-i anula viza domnului Novak Djokovic în interes public, conform Actului pentru Imigrare. 

Politicile puternice de protejare a graniței australiene ne-au păstrat în siguranță pe timpul pandemiei. Datorită lor a rezultat una dintre cele mai mici rate de deces, cea mai puternică revenire economică și cea mai mare rată de vaccinare din lume.

Aceste politici sunt fundamentale și pentru a păzi coeziunea socială din Australia, care continuă să fie din ce în ce mai puternică, în ciuda pandemiei. Australienii au făcut un mare sacrificiu pentru a ajunge până aici și Guvernul Morrison este hotărât clar să își mențină poziția, așa cum se așteaptă și poporul australian. 

Până astăzi, în Australia s-au administrat aproximativ 43 de milioane de doze de vaccin, iar peste 91,6% din australienii de peste 16 ani sunt vaccinați cu schema completă. Prin urmare, Australia a putut să desfășoare, pas cu pas, redeschiderea graniței internaționale, ca rezultat al acestui program de vaccinare”, a declarat Alex Hawke potrivit The Guardian.

Citește aște știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.