Tenis

Concluzia lui Wilander după decizia în cazul Djokovic: „Cariera lui e în pericol! Ar putea să fie obligat să facă ceva ce nu vrea”

Novak Djokovic // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 16 ianuarie 2022

Mats Wilander și Barbara Schett au comentat decizia privind revocarea vizei de Australia a sârbului Novak Djokovic (1 ATP, 34 de ani) și deportarea acestuia.

Câștigător a 7 Grand Slam-uri, Wilander este de părere că decizia a fost una corectă și se întreabă ce va decide Novak Djokovic cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Mats Wilander: „Cariera lui Djokovic în pericol! Se va vaccina?”

„Sunt surprins și sunt șocat! Dar sunt și puțin obosit pentru că doar despre acest caz am auzit în ultima săptămână. Înțeleg că Novak a încercat, dar știa că există posibilitatea să fie nevoit să fie vaccinat, având în vedere care sunt regulile. Este o veste tristă, dar vom avea un nou campion.

Cred că e corect? Da. Australienii au suferit. Milioane de oameni au murit din cauza COVID-19 în întreaga lume. Novak a încercat totul, dar cred că era greu să retragă ce au spus. Judecătorii realizează că poate schimbă istoria acestui sport, dar ce pot face? 

Nu pot să-mi imaginez ce e în mintea lui Novak. Este turneul lui preferat, pe care l-a câștigat de 9 ori. Avea șansa să le ia fața lui Roger și Rafa. Novak se va duce acasă și se va pregăti pentru următoarele turnee. Dar întrebarea e dacă va putea să călătorească.

Putem avea un nou număr 1? Da, dar depinde de cât va putea Novak să călătorească și la câte turnee poate participa. În final, se vaccina? Cariera lui e în pericol și ar putea să fie nevoie să facă ceva ce nu vrea”, a declarat Wilander pentru Eurosport.

Barbara Schett: „Simt că jucătorii credeau că nu e corect ca Djokovic să joace nevaccinat”

„Toată lumea a vorbit despre Novak Djokovic în ultimele săptămâni. Chiar și cei care nu sunt fani ai tenisului urmăreau cazul. A venit un verdict și cred că e o ușurare pentru australieni. Cei mai mulți voiau ca Novak Djokovic să plece din țară. Au crezut că asta e corect și acum pot să răsufla liniștiți

Nu e ideal pentru turneu să-l pierzi pe numărul 1, care a câștigat Australian Open de 9 ori și voia să obțină al 21-lea turneu de Grand Slam. Va fi o pierdere mare, dar sunt mulți alți jucători pe care fanii se pot concentra. Sunt sigur că Novak Djokovic va reveni, dar, pentru moment, nu în Australia. 

Simt din partea jucătorilor că și ei credeau că nu e corect să-l lase pe Djokovic să joace fără să fie vaccinat. Și cred că toți au simțit că a durat prea mult, trebuia luată o decizie mai devreme. Acum trebuie să mergem mai departe și să ne gândim la tenis”, a adăugat și Barbara Schett.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.