Tenis

Rafael Nadal, debut în forță la Australian Open » Start în campania pentru titlul #21

Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 17 January 2022

Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP) a debutat cu victorie la ediția din 2022 de la Australian Open. Ibericul l-a învins în minimum de seturi pe americanul Marcos Giron (28 de ani, 66 ATP), scor 6-1, 6-4, 6-2, într-un meci încheiat după o oră și 51 de minute.

Proaspăt campion la Melbourne Summer Set, unul dintre turneele premergătoare Australian Open, Nadal a continuat seria victoriilor din noul an. Ce-i drept, în fața unui adversar care nu i-a pus prea multe probleme. Spaniolul a dominat în întregime partida, impunându-se lejer în toate cele trei seturi, la unu, la patru, respectiv la doi.

Nadal, victoria #70 la Australian Open

Rafa a stat pe teren mai puțin de două ore, însă adevăratele pericole îl pândesc abia din turul următor.

Pentru Nadal, urmează o posibilă întâlnire cu australianul Thanasi Kokkinakis (25 de ani, 103 ATP), câștigător săptămâna trecută la Adelaide. Reprezentantul gazdelor, considerat cândva o mare speranță a tenisului, îl întâlnește în primul tur pe Yannick Hanfmann, iar apoi ar putea fi o amenințare serioasă în calea lui Nadal. 

Victoria cu Giron a fost cea de-a 70-a reușită de Nadal la Australian Open, turneul unde, de-a lungul anilor, a avut cele mai multe probleme în materie de accidentări. Fără Djokovic pe tablou, fostul lider mondial speră că poate rupe seria nefastă în acest an.

Nadal, singurul fost campion prezent pe tablou la Australian Open

Nadal se află în căutarea celui de-al doilea titlu al carierei la Australian Open. S-a impus la Melbourne o singură dată, în 2009, pierzând între timp alte patru finale. Pentru spaniol, turneul mai are o miză importantă: dacă se impune aici, ar ajunge la 21 de turnee de Mare Șlem. În prezent, marele campion spaniol e la egalitate în această ierarhie cu marii rivali Djokovic și Federer. Toți trei au câte 20

Interesant este că ibericul e singurul fost campion prezent pe tablou la ediția din acest an de la Antipozi. Asta după ce Novak Djokovic, de nouă ori campion în Australia, a fost expulzat duminică de autorități.

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.