Tenis

Se întoarce în Australia înainte de 2025?! Prim-ministrul îi dă speranțe lui Djokovic: „Are oportunitatea asta”

Novak Djokovic // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 17 ianuarie 2022

Scott Morrison (53 de ani), prim-ministrul Australiei, spune că Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) ar putea reveni în Australia înainte ca interdicția de 3 ani de a intra în țară, primită în urma anulării vizei, să ajungă la final.

Duminică, Novak Djokovic a fost expulzat din Australia după ce a pierdut recursul privitor la decizia ministrului Imigrării de a-i anula viza.

Cum Djokovic nu a avut succes în încercarea de a întoarce decizia ministrului în instanță, legile de imigrare din Australia spun că acesta nu are dreptul să mai primească viză de acces în țară timp de 3 ani, decât dacă ministrul Imigrării decide că există motive convingătoare în favoarea acestui scenariu.

Novak Djokovic ar putea reveni în Australia mai devreme de 2025

Desfășurarea evenimentelor din ultimele zile îl pune pe Novak Djokovic în pericolul de a nu putea participa la Australian Open, turneul său favorit, cel puțin până în 2025, când va avea 37 de ani!

Totuși, există perspective încurajatoare pentru sârb. Scott Morrison, prim-ministrul Australiei, a declarat că Nole ar putea fi primit la Antipozi „în circumstanțele potrivite”.

„Nu voi spune ceva care să nu-i permită ministrului să ia deciziile pe care trebuie să le ia.

Interdicția se întinde pe 3 ani, dar persoanele în cauză au posibilitatea de a se întoarce mai devreme, în circumstanțele potrivite, care ar fi luate în considerare în respectivul moment”, a declarat prim-ministrul la un post de radio australian, citat de Sky Sports.

Așadar, există posibilitatea ca Novak Djokovic să solicite permisiunea de a evolua la Australian Open în 2023!

Îmi voi lua ceva timp pentru mă odihni și a mă recupera, înainte să fac și alte comentarii. Sunt extrem de dezamăgit pentru hotărârea de a-mi fi respinsă cererea de revizuire judiciară a decizie de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia și nu pot participa la Australian Open.

Nu mă simt confortabil că atenția în ultimele săptămâni a fost ațintită asupra mea și sper că acum putem să ne concentrăm cu toții pe tenis și pe turneul pe care îl iubesc. Le urez tuturor jucătorilor, oficialilor turneului, staff-ului, voluntarilor și fanilor toate cele bune pentru acest turneu.

- Novak Djokovic

Citește mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.