Liga 1

Premieră negativă după 6 ani pentru Universitatea Craiova: niciun transfer în iarnă » Care sunt ultimele noutăți din lot

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 17 ianuarie 2022

CS Universitatea n-a transferat nimic până acum, ceea ce nu s-a mai întâmplat din ianuarie 2016, oltenii au pierdut 79.400 de euro plecând înainte de vreme din Antalya și Covidul i-a lovit în plin: 16 cazuri! Iar Basarab Panduru a părăsit clubul!

Universitatea Craiova trebuia să se pregătească temeinic în Antalya pentru a face uitat dezastrul celor 7 meciuri fără victorie din finalul anului trecut.

Pe de altă parte, să se întărească urgent, deoarece sezonul se reia deja, săptămâna aceasta, iar prezența în play-off e departe de a fi fost asigurată. Nimic din ce și-au propus juveții nu le-a ieșit. 

În 2016-2017 erau 5 transferuri la CSU Craiova

Jucătorii noi - „măcar un fundaș central și o extremă care să facă ambele benzi”, cum și-a propus finanțatorul Mihai Rotaru - n-au ajuns în Bănie. Nici măcar unul! Ceea ce nu s-a mai întâmplat decât o dată din 2014, de la promovarea în Liga 1! În ianuarie 2016, Rotaru n-a cumpărat chiar nimic în mercato hibernal, ci a promovat numai jucători de la echipa a doua sau de la U19. 

În restul stagiunilor, la data de 16 ianuarie avea măcar o achiziție făcută. Cel mai consistent contingent, în ianuarie 2017, cu 5 jucători deja antamați! Juveții trag de fundașul CFR-ului, Cestor, însă și FCSB e pe fir. 

79.000 de euro pierduți de Universitatea Craiova

Craiova a pierdut și bani în acest debut de 2022. Pentru cantonamentul din Antalya a plătit 150.000 de euro, în avans! Plecând cu 9 zile mai devreme, și nu din vina amfitrionilor, le-a făcut cadou acestora 79.411 euro. 

Întrucât aveau câțiva suspecți de Covid-19 în lot, responsabilii lui CSU au căutat să evite o carantinare în Turcia și au revenit de urgență în Craiova, unde testele RT-PCR au scos la iveală nu mai puțin 9 cazuri, la jucători, și două, în staff. 

Plus mijlocașul Mateiu, care fusese depistat „pozitiv" pe 3 ianuarie, chiar înaintea plecării. 

Craiova așteaptă decizia LPF

Ajunși în Bănie, jucătorii și antrenorii au intrat în izolare, la baza „Ilie Balaci”. Și vor mai ieși de acolo miercuri, dacă nu mai apar surprize. Clubul a ajuns la o înțelegere cu Rapid, pentru amânarea cu două zile a meciului direct din campionat programat sâmbătă. 

Liga nu e împotrivă, dar deținătorul drepturilor TV se opune. Între timp, numărul fotbaliștilor infectați a crescut la 14!

Pleacă Basarab Pandru 

Ca și cum nu erau de ajuns toate cele întâmplate, sâmbătă a apărut în Fanatik informația potrivit căreia secundul antrenorului Laurențiu Reghecampf, Basarab Panduru, vrea să revină în studiourile de televiziune, după nici 3 luni petrecute la Craiova. 

„Nu a plecat, nu. În acest moment nu e plecat. Eu îl consider plecat când e încheiat raportul contractual", a comentat Mihai Rotaru, patronul Universităţii Craiova, pentru PRO X.

E extrem de dificil să aduci jucători iarna, cei buni sunt sub contract. Rar luăm jucători care nu au jucat în ultimele 6 luni pentru că în 90% din cazuri se accidentează. Din România nu luăm decât dacă o să fim foarte avariați înaintea meciului cu Rapid.

Nu mai am speranțe la campionat. E un capitol închis, printr-o minune se poate redeschide, dar trebuie să fim realiști. Suntem foarte departe, la 25 de puncte, practic 13 puncte după înjumătățire
- Mihai Rotaru, finanțator CSU Craiova, la Sport Total FM

Transferuri făcute de Craiova până la 16 ianuarie

SezonJucători (de unde au venit)
2021/2022-
2020/2021Ivan Mamut (Inter Zaprezici)
2019/2020Dan Nistor (Dinamo)
2018/2019Mirko Pigliacelli (Pro Vercelli)*, Andrei Cristea (Poli Iași), Stephane Acka (Erzurumspor)
2017/2018Alex Mitriță (Pescara)*, Ovidiu Bic (Gaz Metan)
2016/2017Radoslav Dimitrov (Botoșani), Stephan Drăghici (FC Ardealul), Nusmir Fajici (XJT Leopard), Pedro Mingote (ASA Tg. Mureș), Alexandre Barthe (fără echipă)
2015/2016-
2014/2015Andrei Dumitraș (Ceahlăul), Marius Briceag (Rm. Vâlcea)

*Jucători cumpărați definitiv, după împrumut

VIDEO Ce preferă vedetele Universității Craiova! Dan Nistor, cel mai puțin pretențios, Marius Constantin surprinde

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.