Tenis

Răsturnare de situație în Franța! Încă o lovitură pentru Djokovic: riscă să nu participe la Roland Garros

Novak Djokovic, campion la Roland Garros 20221 // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 17 ianuarie 2022

După ce a ratat participarea la Australian Open, sârbul Novak Djokovic (1 ATP, 34 de ani) ar putea rata și Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sportului din Franța, a anunțat duminică seară că Guvernul francez a adoptat o lege prin care este necesară vaccinarea pentru a participa la mai multe evenimente. 

Novak Djokovic, în pericol să rateze Roland Garros 2022

Certificatul obținut după vaccinarea împotriva COVID-19 va fi necesar la evenimentele sportive și va trebuit prezentat de fani și sportivi. Astfel, dacă nu se va vaccina, Novak Djokovic nu va putea concura la Roland Garros (22 mai – 5 iunie).

„Lega privind certificatul de vaccinare este adoptată. Din momentul în care va fi promulgată, certificatul va fi obligatoriu pentru intrarea în spațiile unde e nevoie de pașaport sanitar (stadioane, teatre sau alte săli) pentru spectatori, angajați și sportivi, atât cei francezi, cât și cei străini”, a scris Roxana Mărăcineanu pe Twitter.

Anunțul acesteia vine la doar câteva ore după ce Gilles Moretton, președintele Federației Franceze de Tenis, spunea că lucrează la un proiect prin care participarea sportivilor nevaccinați să fie permisă.

Schimbare radicală în Franța

Pe 7 ianuarie, Roxana Mărăcineanu spunea că Nole poate participa la Roland Garros fără vaccin.

„Un sportiv nevaccinat va putea participa la competiţie fiindcă protocolul, bula sanitară de la aceste mari evenimente sportive, o va permite. Există protocoale sanitare impuse pentru evenimentele majore de federaţiile respective. Lor li se adaugă la protocolul ţării, iar asta îi va permite cuiva ca Novak Djokovic să poată intra pe teritoriul Franţei”, a explicat atunci Roxana Mărăcineanu, potrivit First Post

Care e situația la Wimbledon și US Open

În privința US Open, situația este clară. Sportivii nevaccinați nu pot evolua pe teritoriul statului New York. Un caz celebru este cel al baschetbalistului Kyrie Irving. El poate juca pentru Brooklyn Nets doar în deplasare. 

În ceea ce privește turneul de la Wimbledon, lucrurile încă sunt neclare. Până în acest moment nu a fost făcut un anunț oficial. Cel mai probabil va fi păstrat protocolul de anul precedent, cu o perioadă de carantină înaintea competiției și cu testări regulate.  Asta deși prim-ministrul Boris Johnson a salutat decizia autorităților din Australia de a respecta legea și de a-i bloca accesul sârbului: „Le împărtășesc viziunea! Este foarte important ca lumea să înțeleagă cât de mult contează vaccinarea”.

VIDEO Novak Djokovic, campion la Roland Garros 2021

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.