Tenis

Posesorul celui mai rapid serviciu din istorie, nemilos cu Djokovic » Dezvăluiri din vestiarul ATP: „Multă frustrare! Doar cei 3 prieteni i-au fost solidari”

Fostul jucător australian Sam Groth (34 de ani) a fost cel mai mare contestatar al lui Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) în ultimele săptămâni. Fostul număr 53 mondial a pulicat un nou text în care îl critică pe sârb.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 17 ianuarie 2022

Fostul jucător australian Sam Groth (34 de ani) a fost cel mai mare contestatar al lui Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) în ultimele săptămâni. Fostul număr 53 mondial a publicat un nou text în care îl critică pe sârb.

Novak Djokovic a fost interzis la Australian Open, cu o zi înaintea debutului competiției. Într-un text publicat în presa din Australia, Sam Groth a transmis că aceste amânări repetate au dat peste cap programul întregului turneu. 

Sam Groth nu îl iartă pe Novak Djokovic: „Tot turneul a stat în loc din cauza lui”

„Nimeni nu a ieșit bine din acest circ cu Djokovic protagonist. După 12 zile de spectacol, cu o zi înainte de startul turneului, programul de joc al Australian Open nu era confirmat. Jucătorii încă nu știau dacă vor juca luni sau când vor juca. Sunt un fost jucător și știu că acest lucru îți afectează cu adevărat pregătirea, planul alimentar, programul de somn. Totul depinde de ora de start.

Organizatorii au greșit. Nu era nevoie ca lucrurile să meargă așa. Tot turneul a stat în loc din cauza unui jucător care acum nici măcar nu este aici. Nu este nicio surpriză că nu a existat un val de simpatie pentru Novak din partea jucătorilor. 

Sigur, prietenii lui, Tennys Sandgren, Vasek Pospisil și Sergiy Stakhovsky, au fost solidari. Cea mai mare surpriză a fost să îl vedem pe Nick Kyrgios de partea lui Djokovic. În rest a existat foarte multă frustrare în rândul celorlalți”, a transmis Sam Groth, conform The Herald Sun

Avem 97% dintre jucătorii de aici complet vaccinați. Au făcut ceea ce trebuia să facă pentru a juca. Dacă ești unul dintre ei, nu ai fi frustrat că un tip care refuză să urmeze exemplul a încercat să beneficieze de o portiță?
- Sam Groth

Cine este Sam Groth, contestatarul lui Novak Djokovic

Sam Groth este un fost jucător australian, o prezență constantă în top 100 ATP. Are în palmares două titluri în proba de dublu. Acolo a avut cele mai importante performanțe, în special datorită serviciului puternic. S-a retras din activitate în 2018, chiar după competiția de la Australian Open.

263,00 km/orăa măsurat un serviciu reușit de Groth în 2012, la Busan Open. Este cea mai rapidă servă înregistrată vreodată în tenis

Citește și alte știri de la Australian Open: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.