Tenis

Novak Djokovic, scandal internațional » Cancelarul Germaniei și premierul Spaniei, declarații-avertisment

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 18 ianuarie 2022

Războiul dintre Novak Djokovic și autoritățile australiene provoacă în continuare valuri. 

Nevaccinat, sârbul lider ATP își vede în continuare viitorul în tenis pus sub amenințare, în condițiile în care marile turnee se conformează legilor din țările respective. După ce Roland Garros a anunțat o politică strictă privind vaccinarea jucătorilor, doi oficiali importanți din Uniunea Europeană au vorbit și ei de cazul lui Djokovic. 

Cancelarul Germaniei, avertisment în cazul Djokovic: „Cu toții trebuie să urmăm regulile”

„Orice sportiv care vrea să concureze în Spania trebuie să se supună regulilor și protocoalelor", a explicat Pedro Sánchez, prim-ministrul spaniol, care a ținut și un scurt discurs foarte înfocat pro-vaccinare, conform Reuters. Olaf Scholz, șeful executivului german, a subliniat și el: „Indiferent cine suntem, trebuie să respectăm regulile”. 

Duminică, Novak Djokovic a fost expulzat din Australia după ce a pierdut recursul privitor la decizia ministrului Imigrării de a-i anula viza

Cum Djokovic nu a avut succes în încercarea de a întoarce decizia ministrului în instanță, legile de imigrare din Australia spun că acesta nu are dreptul să mai primească viză de acces în țară timp de 3 ani, decât dacă ministrul Imigrării decide că există motive convingătoare în favoarea acestui scenariu.

Îmi voi lua ceva timp pentru mă odihni și a mă recupera, înainte să fac și alte comentarii. Sunt extrem de dezamăgit pentru hotărârea de a-mi fi respinsă cererea de revizuire judiciară a decizie de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia și nu pot participa la Australian Open. 

Nu mă simt confortabil că atenția în ultimele săptămâni a fost ațintită asupra mea și sper că acum putem să ne concentrăm cu toții pe tenis și pe turneul pe care îl iubesc. Le urez tuturor jucătorilor, oficialilor turneului, staff-ului, voluntarilor și fanilor toate cele bune pentru acest turneu. 

- Novak Djokovic

Citește și alte știri despre cazul Novak Djokovic: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.