Baschet

Pedepse grele

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Carmen Tocală, preşedintele FRB, vrea să schimbe regulamentul disciplinar după bătaia între jucători de la Timişoara.

Ultimele şase secunde ale me­ciului Elba Timişoara-Ra­pid, din “sferturile” Diviziei A masculin, au fost marcate de acte de violenţă între jucători, iar spectatorii au coborît pe teren şi au lovit antrenorii. Dintre toţi, cel mai vătămat a fost baschetbalistul de la Elba, Milos Pesici, care a ajuns la spital plin de sînge şi cu piramida nazală fracturată. Meciul a fost reluat şi s-a încheiat cu 86-71 pen­tru gazde, scorul general fiind 1-1.

Incidentele de duminică au determinat-o pe Carmen Tocală, şeful baschetului românesc, să devină mai puţin tolerantă. “Voi propune Biroului Federal să mărim sancţiunea care o primeşte ju­că­torul ce comite trei greşeli tehnice. Vreau ca acesta să fie suspendat automat, nu amendat ca pînă acum”, a precizat Tocală. “Cînd ajungi la bani, fiindcă sînt plătiţi prin prime de joc, atunci bas­chetbaliştii o să fie mai cerebrali”.

Comisia de Disciplină va fi convocată azi pentru a analiza situaţia de la Timişoara. “Vor fi au­diate părţile, se vor citi rapoartele co­misarilor, ale arbitrilor, iar apoi se vor decide sancţiunile”, a spus pre­şedintele FRB. “Pentru prima dată sînt obligată să impun Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport”.

“Rapidul nu va cîştiga cu 20-0. Nu sîntem la fotbal. Aici partida a fost întreruptă, dar terminată”
Carmen Tocală preşedinte FRB

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.