Opinii

Să i-o zici lui Mutu pe aia cu Naționala...

Articol de Narcis Drejan  —  miercuri, 19 ianuarie 2022

Federația Română de Fotbal a mai trecut un examen al incompetenței, de data aceasta a fost o lucrare ieftină, unde doctor vrăjitus causa Mihai Stoichiță și-a demonstrat veleitățile de la 0 la minus infinit

La sediul Casei Fotbalului, președintele Răzvan Burleanu, din lipsă de experiență sau nepricepere, mai degrabă ultima variantă, că are 8 ani de când e acolo, îl lasă pe un domn, să-i zicem Impostorus Supremus, să se joace de-a numitul selecționerului la echipa națională de fotbal.

Am trăit s-o vedem și pe asta. Înainte, numirea selecționerului se făcea discret, acum, pentru imagine, cică, s-a negociat cu toată lumea. Lui Adrian Mutu i s-a spus de când era fotbalist, de când l-au prins că luase mai mult bicarbonat lângă Stamford Bridge: „Adi, tu stai pe fază, într-o zi vei fi selecționer. Până atunci, poți să te faci doctor, vezi și tu, proctolog, ginecolog, orice, dar stai pe fază că te chemăm noi”. 

Și pentru că tot bat alegerile-n geam, dar mai ales pentru că dânșii se prefac că vor să dezvolte fotbalul, doar avem obiectiv să ajungem peste Insulele Comore, au discutat cu Hagi, Lucescu jr, Petrescu și Boloni. Refuzuri, vrăjeli, dar ei au încercat. Mutu era pe poziții.

Să vină Mourinho sau Prandelli

Presa a plecat pe fentă, oamenii din fotbal la fel, condițiile impuse de Federație erau tot alea, adică Burleanu voia să cumpere caviar cu 3 lei și 50 de bani, că-l prostise Impostorus Supremus că a mâncat el icre negre la borcan în Panama. 

Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu

Îi dăduseră oamenii icre de lump, dar n-avea de unde să știe omul, avea bagajul făcut să plece încă de când semna cu o echipă, că așa a fost activitatea lui, 26 de locuri de muncă în 30 de ani. Credeți că-i ușor? Și noi vorbim despre continuitate la echipa națională cu omul care e selecționer și al echipei care spală geamuri în Federație. 

În tot jocul ăsta la mișto sau teza la nivel de compunere de clasa a III-a, tot din incompetență, s-au aruncat nume imposibile, că dacă vine Mutu la națională, îi aduce pe Lippi, dar nu pe Stoichiță, ci originalul, dar mai ales pe Prandelli. De ceva timp, în fotbalul românesc a apărut și minciuna, pe lângă impostură și nepricepere. 

Auzim că antrenorii români sunt aproape să intre în Championship, că râde și fantoma lui Matt Busby când aude, dar mai rău, atunci când noi nu-l convingem nici pe Ioan Sdrobiș sau pe Gabi Stan să semneze cu echipa națională, tot la mișto, oamenii din fotbal aruncă nume mari, gen Mourinho, Prandelli, băieți care n-ar mai sta atât de confortabili în meseria lor. Acum, Mutule, stai, nu acum, ai răbdare un pic!

Minciuni, aberații, dar cu echipa cum rămâne?

După cele 4 nume, Federația l-a adus în discuție pe Edi Iordănescu, Adrian Mutu e tot pe pauză. Nimeni nu spune că trebuie să ne grăbim cu numirea selecționerului, dar toți cei care se ocupă de acest aspect au luat un 10 cu felicitări la teza de incompetență. Superb, aplauze, iar Stoichiță abia așteaptă momentul său la prezidiu, când vor fi alegerile celui de-al III-lea Congres al Federației Ceaușescu de Fotbal, când le va explica alegătorilor de ce avem un fotbal de 2 lei și 48 de bani. 

Așa cum își perie președintele, ați văzut ce costum impecabil are Burleanu, Impostorus Supremus ne va spune că el l-a vrut din prima pe Adi Mutu selecționer, se va crede Hamlet învins de sabia otrăvită a sistemului, acolo, la microfon, (n.a. - Stoichiță, stai, nu-l căuta pe Hamlet, că n-a jucat la Petroșani, nici la Lupeni), cu capul plecat și încredere zero: 

„Domnilor, eu tot cred că Mutu e o soluție, dar ne-a plăcut să ne jucăm de-a numitul selecționerului!”. În 8 ani ni s-au prezentat toate minciunile și aberațiile, urmează să dăm vina tot pe Mircea Sandu că nu suntem în stare să avem selecționer, pentru că oamenii de acolo mint cu nerușinare, iar onoare pentru demisii e un termen de negăsit în dex-ul lor.

Adi, mai ești? Haide, Mutule, pregătește-te, zi și tu ceva, că te pun oamenii ăștia antrenor în 2032.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.