Tenis

Novak Djokovic caută remediu alternativ împotriva Covid-19 » Deține 80% dintr-o companie medicală daneză

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) deține 80% dintr-o companie daneză care încearcă să descopere un tratament alternativ împotriva Covid-19.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 19 ianuarie 2022

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) deține 80% dintr-o companie daneză care încearcă să descopere un tratament alternativ împotriva Covid-19. 

Novak Djokovic a refuzat să se vaccineze împotriva Covid-19. Decizia îi poate influența decisiv cariera. Sârbul este în căutarea titlului de Grand Slam cu numărul 21, cel care l-ar ridica deasupra lui Roger Federer și Rafael Nadal. 

Novak Djokovic investește în tratamente anti-coronavirus

Sârbul speră într-o alternativă la vaccin și a mizat pe o companie medicală daneză. În iunie 2020, Djokovic ar fi cumpărat 80% din acțiunile QuantBioRes. Ivan Loncarevic, directorul companiei, nu a dorit să ofere detalii despre suma investită de Nole, dar a vorbit despre produsul pe care vrea să îl testeze clinic începând cu vara acestui an. 

QuantBioRes vrea să dezvolte o peptidă care să împiedice coronavirusul să infecteze celulele umane. Într-un interviu acordat celor de la Reuters, Loncarevic a declarat că 12 cercetători renumiți din Danemarca, Australia și Slovenia lucrează în acest moment la proiect.

Novak Djokovic, avere impresionantă

Novak Djokovic ocupă locul 46 în clasamentul celor mai bogați sportivi din anul 2021. Sârbul a obținut un total de 34.5 milioane de dolari, conform Forbes.

Sârbul conduce clasamentul all-time al banilor câștigați strict din tenis, peste 154 de milioane de dolari. 

Fără vaccin, Djokovic ratează Roland Garros

Într-un comunicat de presă transmis și jucătorilor din circuit, ATP notează: „Persoanele nevaccinate nu vor mai putea participa la turneele de pe teritoriul Franței. Toate trebuie să fie vaccinate cu schema completă pentru a juca. Măsura intră în vigoare începând cu data de 24 ianuarie 2022, odată cu startul turneului Challenger de la Quimper. Din acel moment va fi interzis”.

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.