Tenis

Altă controversă la Australian Open? Dezvăluirile unui favorit: „Eram încă pozitiv când am venit aici”

Andrey Rublev / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 20 January 2022

Andrey Rublev (24 de ani), favoritul șase de la Australian Open, a avut emoții în privința participării la Melbourne, după ce la finalul lunii decembrie, după turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, a aflat că are coronavirus.

Rublev, unul dintre cei mai talentați jucători ai generației sale, a ratat astfel prezența la ATP Cup, competiția pe echipe de la început de an. În cele din urmă, rusul a ajuns la Antipozi cu o săptămână înainte de startul Australian Open, în ciuda faptului că, potrivit spuselor sale, nu era încă vindecat complet în momentul în care a decolat spre Australia.

Explicațiile lui Andrey Rublev: „Când am zburat în Australia, eram încă pozitiv”

Cum a fost posibil acest lucru? Rublev a petrecut 10 zile în carantină, apoi a primit undă verde pentru a pleca la Melbourne după ce a fost supus unui test pentru stabilirea „scorului de severitate”, cel care indică nivelul infecției din organism.

„Personal, nu mă testează nimeni acum pentru că tocmai am trecut prin coronavirus. Când am zburat în Australia, eram încă pozitiv, dar nivelul de COVID SS, așa cum se numește, nu voi minți, a fost foarte scăzut și nu era periculos. 

Mi s-a permis să intru în țară. În plus, am petrecut mai mult de zece zile în carantină”, a declarat Rublev, potrivit The Sun

Ruble e pro-vaccinare

În luna octombrie a anului trecut, Rublev era chestionat pe tema vaccinării: „Trebuie să mă vaccinez, e ceva necesar. În trecut, au fost atât de multe boli, atât de mulți viruși, e clar că nu există altă cale decât cea a vaccinării”, spunea rusul la acel moment. 

Jurnaliștii sârbi ridică din sprâncene

Situația lui Rublev a fost abordată și de jurnaliștii din Serbia, în contextul în care lui Novak Djokovic, cel care a afirmat că a trecut prin boală, nu i s-a permis în cele din urmă intrarea în Australia.

Djokovic a fost deportat din Australia pentru că era o amenințare pentru sănătatea publică. Iar din Australia a sosit astăzi vestea că Andrey Rublev a sosit infectat la Melbourne, iar acum nimeni nu-l testează pentru coronavirus. 

Toată lumea vorbește acum mai mult despre coronavirus și Novak Djokovic, și nu despre evenimentele de pe teren, au scris cei de la blic.rs, citați de Eurosport

VIDEO Rezumatul meciului Andrey Rublev - Ricardas Berankis

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.