Tenis

„Mi-au sugerat să mă retrag” » Emma Răducanu explică eliminarea de la Australian Open: „Am trecut prin atâta durere”

+17 Foto
Emma Răducanu / Captură Twitter

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 20 January 2022

Eliminată de Danka Kovinic în turul II de la Australian Open, Emma Răducanu (19 ani, 18 WTA) spune că a fost chinuită în ultimele zile de o accidentare la palma mâinii drepte.

Campioana de la US Open a fost vizibil incomodată în meciul de astăzi cu Kovinic de o accidentare la mâna dreaptă. Nevoită să-și schimbe mișcarea la forehand, britanica a fost neputincioasă în multe momente ale meciului, iar eliminarea n-a surprins pe nimeni la final.

Emma Răducanu: „Unii oameni din echipa mea mi-au sugerat să mă retrag”

„A fost o provocare, cu siguranță. În ultimele cinci zile, am fost împiedicată să mă antrenez normal și n-am putut deloc să lovesc forehand-ul sau serviciul.

Unii oameni din echipa mea mi-au sugerat să mă retrag. Am vrut să merg să lupt și să văd cât de departe pot ajunge. Probabil sunt mai puternică decât credeam dacă am reușit să trec prin atâta durere”, a spus Emma Răducanu, la conferința de presă de la finalul meciului. 

Emma Răducanu, eliminată în turul II la Australian Open

Emma Răducanu a fost eliminată de Danka Kovinic în turul 2 de la Australian Open, scor 4-6, 6-4, 3-6.

Emma a început meciul cu Danka Kovinic „ca din tun” și s-a distanțat rapid la 3-0, dar de acolo a scăzut nivelul. Afectată de o rană în palma dreaptă, Emma a solicitat time-out medical la 3-2 în favoarea sa. Palma i-a fost bandajată, dar Emma a continuat să fie incomodată de dureri. În primul set, campioana de la US Open a mai câștigat un singur game.

Emma Răducanu a început foarte bine și setul 2, a urcat la 2-0 și apoi la 4-2, moment în care fluctuațiile în jocul său au ieșit din nou la suprafață. Egalată la 4, Emma a schimbat tactica, a încercat lovituri mai curajoase și a etalat un tenis mai agresiv, cu care a dus meciul în decisiv.

Setul hotărâtor a început echilibrat, dar jucătoarea din Muntenegru a intrat, treptat, în control. Emma a reușit un break la un moment dat, s-a apropiat la un singur game (2-3), dar de acolo nu și-a mai găsit ritmul. Kovinic a făcut 5-2, Emma a avut o tresărire de orgoliu și a câștigat pe propriul serviciu, dar la 5-3 jucătoarea din Muntenegru a închis jocul.

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.