Tenis

Cine e Alize Cornet, nonconformista WTA » Și-a scos tricoul în timpul unui meci de US Open + Serena „a ajutat-o” să treacă de Halep

La US Open 2018, Alize Cornet și-a scos tricoul

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 07 May 2022

Franțuzoaica Alize Cornet, viitoarea adversară a Simonei Halep de la WTA Roma, este una dintre jucătoarele cu personalitate din circuitul WTA. 

  • În vârstă de 32 de ani, Alize Cornet este clasată pe locul 34 WTA;
  • Alize Cornet, locul 11 WTA în cel mai bun moment al carierei (februarie 2009), are 6 turnee cucerite la simplu în carieră;
  • Simona Halep și Alize Cornet s-au înfruntat de 5 ori în carieră, iar franțuzoaica conduce cu 4-1, ultima victorie a franțuzoaicei având loc în optimi la Australian Open, în ianuarie. 

La US Open 2018, Alize Cornet și-a scos tricoul 

Alize Cornet a fost protagonista unui moment ciudat la US Open 2018, în meciul cu Johanna Larsson, din primul tur, în care a fost învinsă de suedeză (6-4, 3-6, 2-6).

Franțuzoaica a realizat în timpul partidei că are tricoul pus invers, așa că și l-a scos și l-a întors rapid. A primit însă o sancțiune de la arbitrul Christian Rask, pentru că a încălcat codul competiției! 

Antrenoarea Judy Murray, mama lui Andy, a comentat incidentul pe Twitter: „Alize revenise pe teren după o pauză cauzată de căldura intensă cu tricoul pus invers. S-a schimbat pe teren. A primit avertisment pentru comportament nesportiv... Dar bărbații se pot schimba de tricou pe teren".

Favorita nr 1 la turneul de la Cluj-Napoca, Alize Cornet a fost dată afară din avion de compania aeriană

Anul acesta, Alize Cornet, favorita numărul 1 la turneul de la Cluj-Napoca, a rezervat un zbor Lufthansa către orașul din Ardeal, dar a avut parte de o surpriză neplăcută cu două zile înainte de primul ei meci de la Winners Open.

Din cauza numărului prea mare de rezervări la zborul respectiv, Alize a rămas pe dinafară.

 „Așadar, Lufthansa, din cauza overbookingului nu pot merge la turneul din România înainte de mâine, ziua în care începe competiția (n.r. - astăzi, 2 august). Ce ar trebui să fac acum? Credeam că am văzut totul în cei 20 de ani în care am călătorit, dar niciodată nu am mai fost dată afară dintr-un zbor. Scandalos”, a scris Cornet pe Twitter.

Când a învins-o pe Simonei Halep la WTA Madrid, s-a folosit de Serena Williams

Alize Cornet a învins-o în primul tur al turneului din Madrid 2015 pe Simona Halep, scor 7-6, 6-3. E ultima întâlnire dintre cele două. Atunci, Alize a vorbit la conferința de presă de după meci despre cum s-a motivat. 

„Sunt mîndră că am reușit să înving o asemenea jucătoare. Am controlat jocul de la început pînă la sfârșit. Nu am făcut greșeli și m-am gândit la felul cum am învins-o de trei ori anul trecut pe Serena Williams", a spus Alize Cornet.

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.